Αγιουρβεδικό θεραπευτικό μασάζ: Της φύσης το «μενού» στο σώμα και στο νου!

Η Αγιουρβέδα, που σημαίνει «Επιστήμη της Ζωής», είναι ένα σύστημα ινδικής ιατρικής 6.000 ετών που προάγει την καλή φυσική κατάσταση και την υγεία του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής του, με τη βοήθεια της φύσης. Τα βότανα, οι ρίζες ανθέων και ό,τι παράγει η μητέρα γη είναι το θεραπευτικό «βαλιτσάκι» και η απάντηση σε κάθε δυσλειτουργία νου και σώματος, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου.

Η φιλοσοφία της Αγιουρβέδα…

… Είναι βασισμένη στις ιδιότητες των τριών ντόσας (Βάτα, Πίττα, Κάφα), οι οποίες αποτελούν τη βασική δομή των στοιχείων του ανθρώπινου σώματος, αλλά ενυπάρχουν σε διαφορετική αναλογία σε κάθε έναν από εμάς. Οι ντόσας συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας στο σώμα και κάθε δυσάρεστο σύμπτωμα είναι αποτέλεσμα διαταραχής τους. Η ντόσα που είναι κυρίαρχη σε κάθε άνθρωπο είναι αυτή που καθορίζει τον Αγιουρβεδικό του τύπο και η εύρεσή του πραγματοποιείται με ένα ειδικό τεστ ερωτήσεων.

Για να έχει κανείς υγεία σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, είναι σημαντικό να ακολουθεί μια σωστή διατροφή, βασισμένη στον Αγιουρβεδικό του τύπο, να υιοθετεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής με άσκηση και πνευματική εργασία και να δέχεται Αγιουρβεδικό μασάζ.

Τι είναι το Αγιουρβεδικό μασάζ;

Είναι η πρακτική η οποία περιλαμβάνει ρυθμικές κινήσεις στο σώμα και στο κεφάλι, αλλά και στατικές πιέσεις στα σημεία μάρμα (σημεία ζωτικά όπου συναντώνται οι κυτταρικοί μας ιστοί), οι οποίες αποκαθιστούν την ομαλή ροή της ενέργειας στο σώμα, απελευθερώνουν την ένταση και εγκαθιστούν την ισορροπία σε φυσικό και πνευματικό επίπεδο.

Το μασάζ πραγματοποιείται με τη χρήση ζεστού φυτικού ελαίου, που επιλέγεται είτε βάσει του Αγιουρβεδικού τύπου του ανθρώπου, είτε βάσει των συμπτωμάτων που παρουσιάζει και του σκοπού της συνεδρίας.

Οι συνεδρίες του Αγιουρβεδικού μασάζ στο σώμα πραγματοποιούνται σε κρεβάτι μασάζ, ενώ το μασάζ στο κεφάλι σε καρέκλα, λόγω των κινήσεων που εκτελούνται. Ο δέκτης  χαλαρώνει, αποκτά διαύγεια, αισθάνεται πιο ανάλαφρος σωματικά και συναισθηματικά. Πρόκειται για μια φροντίδα με θεραπευτικά αποτελέσματα στα οποία συμβάλλει όχι μόνο η εργασία με το σώμα, αλλά και η χρήση κατάλληλων λαδιών, τα οποία συνεχίζουν να επενεργούν και μετά το μασάζ, καθώς απορροφώνται από το δέρμα!

Ολοκληρωμένη φροντίδα στο σώμα!

Το Αγιουρβεδικό μασάζ σώματος πραγματοποιείται στον κορμό, στα χέρια, στα πόδια και στα πέλματα των ποδιών, προσφέροντας ανακούφιση και απόλαυση καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, χαρίζει ευεξία, απομακρύνει τις τοξίνες, θρέφει την επιδερμίδα και συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως είναι το στρες, το άγχος και οι αϋπνίες. Προσφέρει μεγάλη ανακούφιση αλλά και συχνά θεραπεία σε σωματικούς ή μυοσκελετικούς πόνους πάσης φύσεως.

Με τις τακτικές συνεδρίες επιτυγχάνεται η βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ανθρώπου, καθώς αυξάνεται η παραγωγή αιμοσφαιρίων, ενδυναμώνεται η άμυνα του οργανισμού απέναντι στις ασθένειες, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η όραση και μειώνονται τα σημάδια γήρανσης.

Συνάντηση κορυφής…  της κεφαλής!

Το μασάζ στο κεφάλι, στον αυχένα και στους ώμους βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος  στην περιοχή και χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Ασκώντας ειδικές πιέσεις απελευθερώνεται το άγχος και το στρες, προλαμβάνεται ή και θεραπεύεται ο πονοκέφαλος, βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου και ο άνθρωπος αποκτά ευεξία, νοητική διαύγεια , ηρεμία και καλή ψυχολογική διάθεση!

Εκτός όμως από τα οφέλη της υγείας, υπάρχουν και τα οφέλη της ομορφιάς! Καθαρίζονται οι πόροι του δέρματος και απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, με αποτέλεσμα την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Κάνει καλό στα προβλήματα τριχόπτωσης ή αραίωσης μαλλιών, αποτρέπει το πρόωρο γκριζάρισμα και βελτιώνει την όψη του προσώπου! Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις περιπτώσεις ξηροδερμίας και φαγούρας στο κεφάλι.

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο συχνά μπορώ να κάνω μασάζ;

Όσο συχνά θέλετε! Ιδανικά, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, για να δείτε ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

Τι να φοράω;

Για μασάζ σώματος θα χρειαστείτε μαγιό. Για μασάζ κεφαλής θα χρειαστεί να φοράτε ενδυμασία που να διατηρεί ελεύθερο τον αυχένα, τους ώμους και τα χέρια σας.

Το μασάζ θεραπεύει;

Το μασάζ συμβάλλει στην πρόληψη, στη διατήρηση της υγείας και στη θεραπευτική διαδικασία. Μπορεί να πραγματοποιείται παράλληλα με οποιαδήποτε θεραπεία της συμβατικής ιατρικής, αλλά δεν την αντικαθιστά.

Πόσο κοστίζει;
Οι τιμές ποικίλλουν. Στην τιμή συνυπολογίζεται η διάρκεια του μασάζ, η οποία είναι από μία έως και μιάμιση ώρα, και το κόστος των λαδιών και παροχών.

Κείμενο: Κατερίνα Παλαμήδη

Στις 9 & 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση στο Αγιουρβεδικό μασάζ κεφαλής & αυχένα. Για περισσότερες πληροφορίες ή για την κράτηση της θέσης σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κατερίνα Παλαμήδη στα τηλέφωνα 6945619970 & 2114084608, info@aeithalia.gr,   www.aeithalia.gr.

1,715 total views, 1 views today

Please follow and like us:
error15
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *