Αισθητικός Βελονισμός

6000 χρόνια πριν, αναπτύχθηκε η κινεζική ιατρική, φυσικά εκείνη την εποχή δεν είχαμε γνώση από μικροσκόπια, ακτινογραφίες και εξετάσεις αίματος για να μπορούμε να παίρνουμε μια εικόνα για το εσωτερικό του σώματός μας. Οι παραδοσιακοί/κλασσικοί Κινέζοι θεραπευτές διδάσκονται τον βελονισμό με σκοπό να ρυθμίσουν το σώμα που το αντιμετωπίζουν σαν ενεργειακό σύστημα. Στο ενεργειακό αυτό σύστημα διάφορες ουσίες αλληλοεπιδρούν προκειμένου να «χτίσουν» τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου το τσι (qi)–ζωτική ενέργεια. Σε αντίθεση οι σύγχρονοι δυτικοί βελονιστές γνωρίζουν ότι χρησιμοποιώντας τον βελονισμό επιδρούν άμεσα στο νευρικό και ορμονικό σύστημα των ασθενών, αποκαθιστώντας δυσλειτουργίες πάσης φύσεως.
Η σύμβουλος ολιστικής αισθητικής Μίρκα Βερβίτα μας εξηγεί ότι ο κοσμητικός βελονισμός ξεκίνησε στην Κίνα τον 16ο αιώνα όπου οι παλλακίδες του αυτοκράτορα τον χρησιμοποιούσαν για να διατηρήσουν την γοητεία τους. Στη Δύση γίνεται γνωστός πολύ αργότερα, μόλις είκοσι χρόνια πριν και εφαρμόζεται ευρύτατα στον χώρο της ομορφιάς, όπως άλλωστε και ο βελονισμός για την αποκατάσταση πολλών και ποικίλων προβλημάτων υγείας. Το 1996 σε άρθρο του διεθνούς περιοδικού Κλινικού Βελονισμού υπάρχει έρευνα που δημοσιοποιεί ότι μεταξύ 300 ατόμων που δέχτηκαν την αγωγή του κλινικού βελονισμού το 90% είχε θετικά αποτελέσματα μετά από μερικές θεραπείες.

Τι είναι όμως ο αισθητικός βελονισμός;

Ο αισθητικός βελονισμός είναι μια φυσική τεχνική αντιμετώπισης διαφόρων θεμάτων της επιδερμίδας. Είναι μια πανάρχαια τεχνική με πολύ μεγάλη πορεία και γνώση, χωρίς παρενέργειες και με ολιστική προσέγγιση των προβλημάτων της επιδερμίδας. Ο κοσμητικός βελονισμός βελτιώνει σημαντικά την ομορφιά, υπόσχεται την ανοικοδόμηση της αρχιτεκτονικής του δέρματος και μας διατηρεί νέους. Με τον βελονισμό ουσιαστικά επιχειρούμε να ανανεώσουμε την φυσική διεργασία του δέρματος να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη στο εσωτερικό του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο επαναπροσδιορίζεται το σχήμα του προσώπου, εκγυμνάζοντας τους λεπτούς μυς του προσώπου και τροφοδοτείται με  πολλή καλύτερης ροής αίμα και ως εκ τούτου οξυγονώνεται καλύτερα.

Υπάρχουν προϋποθέσεις για την εφαρμογή του;

Αισθητικό βελονισμό μπορούμε να κάνουμε όλοι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων τις οποίες θα κρίνει ο εκπαιδευμένος θεραπευτής μετά από ένα μικρό ιστορικό, που θα διαγνώσει ελλείψεις-υπερβολές στον τρόπο ζωής, διατροφής και συνηθειών του ενδιαφερόμενου. Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση ευ ζην και εννοείτε ότι μικρές αλλαγές θα μας φέρουν μεγάλες διαφορές.

Οι αντενδείξεις είναι μηδαμινές και αφορούν κυρίως στα άτομα που καπνίζουν και που έχουν κάνει σχετικά πρόσφατα (εντός 6μηνου) θεραπεία με ενέσιμα προϊόντα στο πρόσωπο.

Σε τι διαφέρει από άλλες αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου;

Όπως προαναφέραμε επειδή είναι ένας φυσικός τρόπος αντιμετώπισης μας εκπαιδεύει παράλληλα στο να διαφοροποιήσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε καθημερινές επιβλαβής συνήθειες προκειμένου να αναχαιτίσουμε την διαδικασία γήρανσης. Θεωρώ ότι μια τέτοια γνώση είναι το ίδιο σημαντική και αποτελεσματική και για την διατήρηση των αποτελεσμάτων αλλά και για την απόκτηση μιας κουλτούρας φροντίδας.

Αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι ότι διατηρούνται και βελτιώνονται τα χαρακτηριστικά χωρίς να αλλοιώνονται, πράγμα που συναντάμε πολύ συχνά στις επεμβατικές προσεγγίσεις που  έχουν γίνει τάση στην εποχή μας με πολύ συχνά παραμορφωτικά αποτελέσματα. Η διατήρηση της φυσιογνωμίας και η βελτίωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών μας είναι από τους βασικούς λόγους που πολλοί διάσημοι και μη, επιλέγουν πλέον τον αισθητικό βελονισμό, για την ανανέωση τους.

Από ποια ηλικία μπορείς να ξεκινήσεις αισθητικό βελονισμό;

Το φάσμα των θεμάτων που αντιμετωπίζουμε με αυτήν την τεχνική είναι μεγάλο αφού μπορεί να θεραπεύσει από ακμή, κυτταρίτιδα, διπλοσάγονο, ρυτίδες χαλάρωση και άλλα πολλά. Ως εκ τούτου δεν έχει ηλικιακούς περιορισμούς. Μπορεί να αντιμετωπίσει από μια ακμή στην εφηβεία μέχρι ένα δέρμα στην 8η δεκαετία της Ζωής μας με την ίδια επιτυχία και ανταπόκριση.

Πως δρα αυτή η θεραπεία;

Οι βελόνες τοποθετούνται σε βελονιστικά σημεία ενδοδερμικά και δίνουν πολλαπλό μήνυμα:

 • Κινητοποιούν τον συνθετικό ιστό του δέρματος κάνοντας τον να παράγει κολλαγόνο το ίδιο το δέρμα.
 • Ομαλοποιούν τις ρυτίδες.
 • Βελτιώνουν την ελαστικότητα των μυών.
 • Μειώνουν και βελτιώνουν τους μαύρους κύκλους και τα οιδήματα στα μάτια.
 • Βελτιώνουν την όψη του διπλοσάγονου.
 • Εξισορροπούν την ενέργεια των μεσημβρινών (ενεργειακά κανάλια των εσωτερικών οργάνων του οργανισμού) απαραίτητη η ισορροπία τους για την υγεία και την ομορφιά μας.

Ανάλογα το θέμα για  το οποίο εργαζόμαστε όπως και την ηλικία του ατόμου εφαρμόζουμε επιπροσθέτως και συνδυαστικά, στις ενδιάμεσες θεραπείες, τεχνικές όπως, το gua sha , το seven star skin needle, το cupping therapy και το dermaroler, θεραπείες που δρουν συνεργατικά για ακόμα πιο ολοκληρωμένα και δυνατά αποτελέσματα.

Πόση ώρα διαρκεί και πόσες φορές πρέπει να κάνεις;

8-12 συνεδρίες είναι τα περισσότερα πρωτόκολλα για την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων.

Η ώρα ποικίλει από 20 λεπτά μέχρι 60 λεπτά με την προετοιμασία και την αποθεραπεία του σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο χρόνος μοιράζεται στην ύπτια θέση για ενεργοποίηση των βελονιστικών σημείων στο σώμα και ακολουθεί η καθιστή θέση έτσι ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα των θεμάτων που εργαζόμαστε, ρυτίδες, χαλάρωση, διπλοσάγονο κλπ.

Τι κόστος έχει;

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα το σύνολο των συνεδρίων και τον τρόπο πληρωμής.

Έχοντας κάνει μια ερευνά αγοράς θα μπορούσα να πω ότι δεν έχει απαγορευτικό κόστος όμως έχει αδιαπραγμάτευτη αξία αν θέλουμε να κάνουμε ένα πολυεπίπεδο δώρο στον εαυτό μας.

Κείμενο: Ρένα Πασχάλη

1,072 total views, 3 views today

Please follow and like us:
0

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αισθητικός Βελονισμός

 • Avatar
  31/07/2017, 7:57 μμ
  Permalink

  πολυ ενδιαφέρον ! Ευχαριστούμε για την ενημερωση?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *