Ας κάνουμε τις Δευτέρες να έχουν σημασία και πάλι!

Στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Λονδίνο, διάβασα ένα μήνυμα προτροπής ή όπως αλλιώς συνηθίζουμε να το λέμε, ένα moto: make Monday’s great again η αλλιώς: ας κάνουμε τις Δευτέρες να έχουν σημασία και πάλι.
Επιστρέφοντας Αθήνα, και καθώς μπήκαμε στο Μάη και η θέρμη του καλοκαιριού έχει αρχίσει να αγγίζει το σώμα και την καρδιά μας, πιστεύω πως πραγματικά ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε τη διάθεση μας απέναντι στις Δεύτερες!
Η Δευτέρα μπορεί να είναι πιο ελαφριά και πιο χαλαρή σε εργασίες και δε χρειάζεται να πέσουμε με τα μούτρα σε μια γεμάτη και δύσκολη εβδομάδα. Ας μπούμε σιγά-σιγά. Και αυτό είναι μία πρόταση είτε εργαζόμασταν το Σαββατοκύριακο είτε όχι.
Αλλά ακόμα και αν έχουμε πιο βαρύ πρόγραμμα, μπορούμε να βουτήξουμε στα βαθιά, όχι με πίεση και άγχος αλλά με ηρεμία και σωστό ρυθμό!
Μπορεί να είναι η μέρα που θα χαράξουμε το πλάνο όλης της εβδομάδας και εάν είναι και η πρώτη Δευτέρα του μήνα μπορούμε να χαράξουμε και το πλάνο του μήνα. Αυτόματα μπορεί να γίνει η πιο εποικοδομητική ημέρα. Και όχι μόνο για τις εργασίες που αφορούν τη δουλειά μας αλλά και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες μας.
Είναι ημέρα που δικαιωματικά αξίζει να χαιρόμαστε γιατί κάθε Δευτέρα αρχίζει και κάτι! Ακόμα και αν αυτό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, μια νέα εργασία, μια νέα συνεργασία, ακόμη και μια δίαιτα. Πάντα μεγάλο ή μικρό το project, είναι συναρπαστικό!

Και αν γυρίσουμε και λίγο πίσω στα προηγούμενα χρόνια, τουλάχιστον  όσοι είναι ήδη πάνω από τριάντα, θα θυμηθούμε ξεκάθαρα πόσο λαχταρούσαμε να έρθει! Είτε γιατί σαν παιδιά επιθυμούσαμε να δούμε τους φίλους μας στο σχολείο, είτε σα φοιτητές να ζήσουμε την περιπέτεια κάθε νέας εβδομάδας και αργότερα σαν ενήλικες πια με ένα προορισμό να ενταχθούμε σε ένα εργασιακό περιβάλλον που να μας συναρπάζει.
Κάθε Δευτέρα μπορούμε να φοράμε τον καλύτερο μας εαυτό καθώς και τα πιο όμορφα ρούχα της εβδομάδας.
Να φρεσκάρουμε το χώρο μας με λουλούδια και ότι μας εισάγει καλύτερα σε μια νέα εβδομάδα.
Για τους περισσότερους από εμάς καθώς και για εμένα μέχρι πρόσφατα, η πιο αγαπημένη μέρα ήταν η Παρασκευή. Η προσμονή και η προοπτική του Σαββατοκύριακου από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά, αυτόματα μας ανεβάζει τη διάθεση! Γιατί να μην το κάνει λοιπόν αυτό και η Δευτέρα; Με το δικό της μοναδικό τρόπο. Καινούργια, φρέσκια, ζωντανή, η προοπτική  της Δευτέρας είναι στην πραγματικότητα ακόμα πιο συναρπαστική.

Πόσες σκέψεις, ιδέες, πλάνα, εργασίες, δραστηριότητες, που προβάλλονται στο μυαλό μας, αγωνιούμε με θετική προσμονή να εφαρμοστούν; Ποιος ο λόγος λοιπόν όλα αυτά να μας δημιουργούν οποιοδήποτε βάρος;

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα βάλουμε σε τάξη και να τα υλοποιήσουμε! Αυτό από μόνο του είναι πολύ συναρπαστικό! Οπότε είναι όσο δυνατή και η Παρασκευή.
Μια πινελιά αγαπημένης δραστηριότητας το απόγευμα της Δευτέρας μπορεί να μας αλλάξει κι άλλο τη διάθεση απέναντι στις Δεύτερες! Ας δυναμώσουμε αυτή τη μέρα, θα αλλάξει τη ζωή μας!
Θυμηθείτε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Όσο δυναμώσουμε τη Δευτέρα τόσο πιο ωραία θα κυλήσει και η Δευτέρα και η εβδομάδα.
Ας είναι η ημέρα που θα μοιραστούμε μια έκπληξη. Μια έκπληξη μπορεί να κρύβεται σε οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας. Γιατί όχι και στη Δευτέρα; Εκεί είναι που θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία!

Προσωπικά έχω αρχίσει να αγαπώ τη Δευτέρα όπως και την Παρασκευή. Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και κάποιους ακόμα. Είναι η ημέρα που ξεκινάει ένα μικρό κεφάλαιο από ένα μεγάλο βιβλίο. Προτείνω να το γράφουμε όσο καλύτερα γίνεται!

All and more

1,247 total views, 1 views today

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Mia Evgeniadou

Mia Evgeniadou

Η Μία Ευγενιάδου είναι Μηχανικός Κλωστοϋφαντουργίας με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εξειδικευτεί στον τομέα της Μόδας δημιουργώντας το Showroom10, το πρώτο showroom μόνο με Έλληνες σχεδιαστές -τους οποίους οδηγεί στην επιτυχία έχοντας ως κριτήριο την εμπορικότητα και τη γνησιότητα του κάθε brand. Το ευ ζην και η καλή φυσική κατάσταση ήταν και είναι το μεγαλύτερο πάθος της. Πιστεύει πως το πιο δυνατό fashion trend είναι να είσαι καλά, ισορροπημένος, δυνατός, διαφορετικός και να «θαυμάζεις» τον εαυτό σου με το να είσαι αυτό-παρακινούμενος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *