Βίντεο: Ο σεφ Μίλτος Αρμένης του Όμικρον δημιουργεί αποκλειστικά για εσάς μια συνταγή πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά!

Όλοι όσοι γνωρίζετε και εκτιμάτε το εστιατόριο ‘Ομικρον στην Κηφισιά αυτές οι γραμμές δεν θα σας εκπλήξουν.

Όσοι επιθυμείτε να γνωρίσετε έναν γαστρονομικό προορισμό με την υπογραφή των δημιουργών και ιδιοκτητών του Ομίλου Καστελόριζο αξίζει να το επιλέξετε λόγω της ποιότητας και της ατμόσφαιρας. Ο Όμιλος Καστελόριζο περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, γνωστά τόσο για την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών τους όσο και για το διακριτικά επιτηδευμένο service.

O διακεκριμένος με βραβείο ελληνικής κουζίνας Μίλτος Αρμένης έπειτα από επτά χρόνια που εργαζόταν σε εστιατόρια με αστέρια Michelin στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ελβετία ικανοποιεί τους επισκέπτες των εστιατορίων του Ομίλου με το μοναδικό του ταλέντο που συναντά την ταπεινοφροσύνη, τη δημιουργικότητα και την αγάπη για ποιοτικά πιάτα.

Ο Ελληνοϊσπανός βραβευμένος σεφ υπογραμμίζει τα πιο όμορφα εποχιακά υλικά σε μια συνταγή με μεσογειακές επιρροές αποκλειστικά για τους αναγνώστες του FASHION WELLNESS.

Το φαγητό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μόδα αφού ικανοποιεί δύο από τις αισθήσεις μας, την όραση και τη γεύση!

Τόσο ο συνδυασμός των υλικών και η διατροφική τους αξία, όσο και η παρουσίαση ενός πιάτου ή  ενός μενού είναι κάθε φορά μια στιλιστική άποψη χρωμάτων και διατροφικών συνδυασμών που σκοπό έχουν να εντυπωσιάσουν την όραση και να γαργαλίσουν τον ουρανίσκο. Τα τελευταία χρόνια η διατροφή έχει συνδυαστεί με πολλά δρώμενα μόδας και ο όρος food styling μας κλείνει το μάτι σε κάθε ευκαιρία.

Η ομάδα του FASHION WELLNESS, η διατροφολόγος Μαρία Τσοκακέλλη (@ΜariaTsolakelli) και η φωτογράφος- κινηματογραφίστρια Έλενα Μπονέλλη, (@BonelliArte) συνάντησαν το σεφ Μίλτο Αρμένη (@Miltos_Armenis) στο εστιατόριο Όμικρον (@omikron_restaurant) και αντάλλαξαν επόψεις ευεξίας και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Ο ίδιος μας μίλησε για τη δουλειά του σε έναν χώρο που συνδυάζει την ευελιξία ενός καταλόγου που περιλαμβάνει γεύσεις από τη γη και τη θάλασσα με γκουρμέ τρόπο και μας ξενάγησε στην κουζίνα του.

Το πιάτο που δημιούργησε ο σεφ βασίζεται πρωτίστως στη μεσογειακή διατροφή και τα θρεπτικά της οφέλη με μια σύγχρονη προσέγγιση, όσον αφορά την εμφάνισή του.

Ο τρόπος μαγειρέματος και προετοιμασίας του πιάτου ενεργοποιεί τη διατροφική αξία όλων των συστατικών του και ελευθερώνει μια έκρηξη γεύσης κατά την κατανάλωση του.

Για όσους το δοκίμασαν σχολίασαν ότι: «Η παρουσίαση του πιάτου είναι άρτια και ισορροπημένη όσο και η γεύση του».

Η διατροφολόγος μας Μαρία Τσολακέλλη αξιολογεί αυτό το πιάτο ως εξής:

«Το πιάτο περιέχει αρκετές βιταμίνες και μέταλλα που οφείλονται στην ποικιλία  των συστατικών της συνταγής. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες που περιέχονται στο σιτάρι και στα λαχανικά. Καταναλώνοντάς το, προσλαμβάνουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα των φυτικών ινών που χρειαζόμαστε καθημερινά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού και με τη συνηθισμένη διατροφή μας, συνήθως δεν προσλαμβάνουμε αρκετή ποσότητα φυτικών ινών. Συγχρόνως η συνταγή αυτή προστατεύει και επανδρώνει τον οργανισμό μας ενάντια σε παθήσεις. Επίσης το πιάτο αυτό είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ  Έτσι θα αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής!

»Περιέχει 3 διαφορετικά είδη αντιοξειδωτικών:

1) Περιέχει β-καρότενιο από την πιπεριά και τη μελιτζάνα. Το β-καροτένιο μετατρέπεται στον οργανισμό μας σε βιταμινή Α και είναι σημαντικό για την καλή λειτουργία της όρασης, του ανοσοποιητικού συστήματος και της αναπαραγωγής.

2) Περιέχει μεγάλες ποσότητες από τα αντιοξειδωτικά λουτείνη και ζεαξανθίνη. Τα αντιοξειδωτικά αυτά βρίσκονται στο μάτι μας και είναι σημαντικά για την καλή λειτουργία του ματιού ενώ προστατεύουν από χρόνιες σοβαρές παθήσεις.

3) Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε σελήνιο που προέρχεται κυρίως από το σιτάρι. Μας καλύπτει σχεδόν πλήρως την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη σε σελήνιο. Το σελήνιο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

»Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τα οφέλη από  το σκόρδο και το κρεμμύδι του πιάτου.

Και τα δύο αυτά λαχανικά περιέχουν θειώδη ενώσεις οι οποίες έχουν προστατευτική δράση απέναντι σε σοβαρές ασθένειες».

Kάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου προτάσεις,σεμινάρια Wellness και Yoga Retreats!

Τα συστατικά του απλά και προσβάσιμα σε όλους όπως η ντομάτα, το κρεμμύδι, ο άνηθος, ο δυόσμος, οι πιπεριές Φλωρίνης, ελαιόλαδο και φέτα είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του πιάτου!

Σιταρότο με λαχανικά από τον Μίλτο Αρμένη

Υλικά για 4 άτομα

1 κρεμμύδι

1 μελιτζανα

1 κολοκύθι

1 πιπερια πράσινη

1 πιπερια κόκκινη

1 ντοματα

400γρ σιτάρι

2 σκελίδες σκόρδο

Δυόσμο και μαϊντανό κατά βούληση

Αλάτι/ πιπέρι και

200 γρ φέτα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε ξεκινώντας από το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα και προσθέτουμε τελευταίο το σκόρδο.

Παράλληλα έχουμε βράσει ξεχωριστά το σιτάρι για ½ ώρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και βάζουμε 500ml ζωμό ώστε να βράσουν για λίγο ακόμη μέχρι να τραβήξουν τα υγρά.

Ρίχνουμε τα μυρωδικά (δυόσμο και μαϊντανό), αλατοπίπερωνουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε 200γρ φέτα θρυμματισμένη, το αφήνουμε 5 λεπτά στην κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Κατάλληλο για τους χορτοφάγους που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το πιάτο αυτό μπορεί να καταναλωθεί σαν κύριο γεύμα. Αν και είναι ελαφρύ, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε λίπος και ζωικά τρόφιμα, καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες μας σε ενέργεια και μακροθρεπτικά συστατικά.

Παρόλα αυτά σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε στο χώρο του Όμικρον και τα υπόλοιπα πιάτα.

www.omikronrestaurant.gr

www.kastelorizogroup.gr

Συντελεστές βίντεο: Διατροφολόγος Μαρία Τσοκακέλλη (@ΜariaTsolakelli), Φωτογράφος-Κινηματογραφίστρια Έλενα Μπονέλλη, (@BonelliArte), σεφ Μίλτος Αρμένης (@Miltos_Armenis).

 

 

2,500 total views, 0 views today

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *