Γυμναστική στις διακοπές

Καλοκαίρι δεν σημαίνει απαραίτητα ξαπλώστρες, ηλιοθεραπεία, φαγητό και κοκτέιλ!

Η νέα τάση στη γυμναστική είναι στην παραλία. Φορέστε μαγιό, αντηλιακό και χαρίστε στον εαυτό σας έναν εναλλακτικό τρόπο άσκησης.

Εκτός από την άσκηση στην αμμουδιά, η άσκηση μέσα στο νερό αποτελεί μια από τις καλύτερες λύσεις για την μυϊκή σας ενδυνάμωση. Η αντίσταση του νερού λειτουργεί ως όργανο γυμναστικής και μπορεί να μας δώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής τόσο σε αερόβια όσο και σε δυναμική άσκηση. Μπορούμε λοιπόν να συνδυάσουμε την αεροβική με τη δυναμική άσκηση και να μείνουμε σε καλή φυσική κατάσταση κατά τη διάρκεια των διακοπών μας.

Αερόβια άσκηση

1.Περπατήστε στην αμμουδιά, διαλέξτε μια απόσταση ανάλογα με την φυσική σας κατάσταση και κινηθείτε αργά ή γρήγορα. Μπορείτε να αυξήσετε τη δυσκολία ανάλογα με το σημείο στο οποίο περπατάτε. Περπατώντας σε στεγνή άμμο γίνεται ευκολότερο από το περπάτημα μέσα στο νερό. Μέσα στο νερό όσο ανεβαίνει η στάθμη του νερού στο σώμα μας τόσο μεγαλύτερη αντίσταση προβάλλεται.
2. Το θαλάσσιο ποδήλατο αποτελεί μια ακόμη πολύ καλή μορφή αερόβιας άσκησης. Μπορείτε κάνοντας ποδήλατο να αυξάνεται την ένταση, οπότε η αντίσταση του νερού να είναι μεγαλύτερη.
3. Φυσικά είναι και η κολύμβηση. Κολυμπώντας για 30 λεπτά, όποιο στυλ επιλέξουμε, ελεύθερο, πρόσθιο, κλπ, ενεργοποιούμε τον αερόβια μηχανισμό με αποτέλεσμα την αύξηση του μεταβολισμού μας και την καύση θερμίδων.

Μυϊκή ενδυνάμωση

1. Προβολές μέσα και έξω από το νερό. Ξεκινάμε με προβολές έξω από το νερό και για μεγαλύτερη αντίσταση αυξάνουμε το βάθος. Οι προβολές ενδυναμώνουν και γυμνάζουν τους τετρακέφαλους, τους δικέφαλος και τους προσαγωγούς των ποδιών.
2. Push-ups. Γνωστά σε όλους μας. Για να αυξήσετε την δυσκολία μπορείτε να σηκώνετε ένα πόδι.
3. Ανοίγματα ποδιών μέσα στο νερό. Καθισμένοι στην άκρη της θάλασσας μπορούμε να ανοιγοκλείνουμε τεντωμένα τα πόδια μας. Ενδυναμώνουμε έτσι και γυμνάζουμε επαγωγούς και προσαγωγούς.
4. Δικέφαλα – Τρικέφαλα. Σε όρθια στάση μέσα στο νερό τοποθετώ τα χέρια μου δίπλα στα πλευρά μου και με τις παλάμες να κοιτούν προς τα πάνω σπρώχνω το νερό λυγίζοντας τους αγκώνες έως ότου οι παλάμες φθάσουν στο ύψος των ώμων. Έτσι γυμνάζουμε τους δικέφαλους μας. Γυρίζοντας τις παλάμες προς τα κάτω και σπρώχνοντας το νερό τεντώνοντας τους αγκώνες και φτάνοντας τις παλάμες έως τον μηρό γυμνάζουμε τους τρικέφαλους μας.
5. Σανίδα. Σε θέση μπρούμυτα στερεώνεστε με τα δάχτυλα των ποδιών και τους πήχεις, σε γωνία 90 μοιρών. Οι αγκώνες πρέπει να βρίσκονται κολλητά με το σώμα ενώ ο κορμός πρέπει να βρίσκεται σχεδόν παράλληλα με το έδαφος. Έτσι γυμνάζεται ολόκληρο τον κορμό ενώ παράλληλα δουλεύουν ισομετρικά οι ώμοι, οι τετρακέφαλοι ,οι γλουτιαίοι και οι κοιλιακοί.

Kάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου προτάσεις,σεμινάρια Wellness και Yoga Retreats!

Μπορείτε να ξεκινήσετε με τις αερόβιες ασκήσεις και να συνεχίσετε με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Η αερόβια δραστηριότητα καλό θα είναι να μην είναι λιγότερο από 20 λεπτά. Μπορείτε για να μην βαρεθείτε να συνδυάσετε τις ασκήσεις κάνοντας περπάτημα μέσα και έξω από το νερό και κολύμπι εναλλάξ. Στις ασκήσεις ενδυνάμωσης κάνετε 12-16 επαναλήψεις και τουλάχιστο 2-3 σετ.

Kείμενο: Xριστίνα Μαγκανά

806 total views, 1 views today

Please follow and like us:
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *