Διατροφή: Κλειδί για τη σωστή σωματική και συναισθηματική υγεία

Θεωρείται επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η επιλογή της τροφής μας επηρεάζει την υγεία μας. Το παλιό ρητό «Είμαστε αυτό που τρώμε» του Ιπποκράτη, είναι αλήθεια.

Κάθε κύτταρο του οργανισμού μας δημιουργήθηκε και ανανεώνεται από την τροφή που τρώμε, το νερό που πίνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε.

Το πιο σημαντικό στη διαδικασία αυτή, της επιλογής των σωστών τροφίμων, είναι ότι εκτός από τη θρέψη του σώματος μας, τα τρόφιμα επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας, την εμφάνιση, τη διάθεση, το βάρος, την ενέργεια, τη διαδικασία της γήρανσης και γενικότερα την υγεία και ευεξία μας.

Οι περισσότερες από τις σύγχρονες ασθένειες λέγεται ότι θα μπορούσαν να μειωθούν δραστικά αν υιοθετούσαμε καλύτερες διατροφικές συνήθειες.

Έτσι, αυτό που τρώμε καθορίζει τι θα μεταφέρει το αίμα στα κύτταρα, είτε τοξίνες ή θρεπτικά συστατικά ενισχύοντας την πεποίθηση ότι χρειαζόμαστε την κατανάλωση θρεπτικών συστατικών μέσω της διατροφής απαραίτητα για την υγεία όλων των λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος.

Αυτό που εισάγουμε στον οργανισμό μας μέσω της διατροφής πολλές φορές μέσα στη μέρα αλλά και πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας ζωής ταξινομείτε και αφομοιώνετε από το σώμα μας με μια νοημοσύνη ασαφή.

Άρα, όλη η υγεία μας καθορίζεται από αυτό που τρώμε.

Επιστημονικά στοιχεία μας τονίζουν ότι η τροφή μας δεν είναι πλέον κατάλληλη για τον οργανισμό.

Παρόλα αυτά γίνονται προσπάθειες να αλλάξουμε παλιές συνήθειες και πρότυπα στον τρόπο διατροφής. Καθημερινά προσθέτουμε περισσότερα λαχανικά και φρούτα ή ποιοτικά τρόφιμα –οργανικά προϊόντα ή από τοπικούς παραγωγούς.

Τα θρεπτικά συστατικά υψηλής ποιότητας, πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία επιτρέπουν στο σώμα μας να λειτουργεί άριστα με καλύτερο ανοσοποιητικό, περισσότερη ενέργεια, αυξημένη αντοχή με λιγότερο στρες.

Τι γίνεται, όμως, με την ποιότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων που είναι στενά συνδεδεμένη με τη διατροφή μας;

Αν σκεφτούμε πως η γιόγκα μας βοηθά να καταπολεμήσουμε το στρες και να βρούμε ισορροπία και εσωτερική γαλήνη τότε η τροφή και η σχέση μας με αυτήν μπορούν να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής γιόγκικης πρακτικής.

Το σεμινάριο Υοga δια τροφής μας βοηθά να απαλλαγούμε από τις βλαβερές διατροφικές συνήθειες  και να μετασχηματίσουμε το σώμα μας. Μαθαίνουμε με γιόγκικες στάσεις να τονώνουμε το πεπτικό, με χαλάρωση και διαλογισμό στα ενεργειακά μας κέντρα-τσάκρα- να εστιάζουμε στις ενεργειακές τροφές και πολλά ακόμη.

1,124 total views, 3 views today

Please follow and like us:
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *