Εύκολα, καθημερινά βήματα Μακροζωίας

Ως έφηβη έβλεπα τις μεγαλύτερες γυναίκες της οικογένειάς μου να περιποιούνται τον εαυτό τους ποικιλοτρόπως προκειμένου να είναι ομορφότερες, να δείχνουν πιο ξεκούραστες και κατ’ επέκταση πιο νέες. Τις περισσότερες φορές δεν επένδυαν ιδιαίτερα πολλά χρήματα ή χρόνο απλά είχαν εντάξει στην καθημερινότητά τους συγκεκριμένα πράγματα.

Η συνταγή για αυτό είναι απλή:
  • Προσέχουμε τις ποσότητες του φαγητού
  • Τρώμε γλυκά με μέτρο
  • Συνοδεύουμε πάντα το φαγητό με σαλάτα
  • Αποφεύγουμε να τρώμε έξω
  • Φτιάχνουμε μόνοι μας όσα περισσότερα προϊόντα μπορούμε
  • Μαθαίνουμε να κονσερβοποιούμε και να καταψύχουμε προϊόντα που αγοράζουμε στην εποχή τους
  • Προσπαθούμε να τρώμε πέντε γεύματα
  • Τρώμε σιγά και απολαμβάνουμε το φαγητό μας
  • Πίνουμε κόκκινο κρασί
  • Ψωνίζουμε με λίστα από το σούπερ μάρκετ μόνο όταν είμαστε χορτάτοι και αποφεύγουμε τα περιττά.

Το να μεγαλώνουμε είναι μέρος της ζωής που δεν αλλάζει. Ο οργανισμός κάθε ανθρώπου αναπτύσσεται σταδιακά και κορυφώνεται γύρω στα 20 μας χρόνια, τότε και μόνο τότε είναι η στιγμή που ο οργανισμός μας λειτουργεί στο maximum.

Από την ηλικία των 30 και μετά η επιδερμίδα μας σταματά να παράγει αυξητικές ορμόνες και δημιουργεί στο δέρμα μας μια εικόνα λιγότερο λαμπερή και φρέσκια.

Όλο αυτό σαν διαδικασία ξεκινά από μέσα, όχι απ’ έξω.

Για αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε περισσότερα αντιοξειδωτικά και επειδή δεν μπορούμε να τα παράγουμε εμείς ως οργανισμοί πρέπει να μάθουμε να τα προσφέρουμε μέσω της διατροφής μας.

Κανένας οργανισμός δεν λειτουργεί 100%, όλοι μας έχουμε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο κάποιο θέμα στην λειτουργίας μας, ακόμα και αυτοί οι οργανισμοί που λειτουργούν κοντά στο 100% με την συμπεριφορά και την στάση ζωής μας είναι σα να κάνουμε τα πάντα για να «αρρωστήσουμε».

Δίνω ένα παράδειγμα: Έστω ότι έχουμε ένα νεαρό άτομο κοντά στα 19 που έχει δοκιμάσει αλκοόλ και του αρέσει. Επειδή η χρήση αλκοόλ δεν του δημιουργεί πρόβλημα, δηλαδή δεν μεθάει, συνεχίζει να πίνει χωρίς έλεγχο. Φαινομενικά είναι καλά αλλά οι τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις που δεν μπορούν εύκολα να σχετιστούν με αυτό το γεγονός. Άρα, με ένα τρόπο «κάνει τα πάντα για να αρρωστήσει το υγιή οργανισμό του.

Ότι είμαστε μέσα μας, είμαστε και έξω μας. Πρέπει να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή και ταυτόχρονα να την ενισχύουμε με άσκηση και βότανα ανάλογα των αναγκών μας έτσι ώστε να τονώνουμε όλα τα ζωτικά όργανα, να τα βοηθάμε να λειτουργούν με τον μέγιστο τρόπο και να τα κρατάμε «νέα».

Κείμενο: Ρένα Πασχάλη

 

859 total views, 2 views today

Please follow and like us:
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *