Να, τι πραγματικά συμβαίνει σε ένα ελληνικό Υoga Retreat!

Ένα κατατοπιστικό άρθρο εάν θέλεις να συμμετέχεις σε ένα ελληνικό yoga retreat!

Θέλεις να συμμετέχεις σε ένα ελληνικό Yoga Retreat; Μπορούμε μόνο να σε ενθαρρύνουμε.

Παρατηρώντας τα διάφορα Yoga Retreats θέλεις να είσαι εκεί! Ονειρεύεσαι μια θέση και επιθυμείς για κάποιες στιγμές να ξεχάσεις το άγχος της καθημερινότητας και να φτάσεις σε ένα βαθύτερο επίπεδο επίγνωσης;

Ή απλά, θέλεις να βρεθείς στη φύση και να γνωρίσεις ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα;

Είτε είσαι νέος στη γιόγκα, είτε ασκείσαι συστηματικά κάθε απόδραση που συνδυάζει την ταξιδιωτική εμπειρία με τη γιόγκα είναι η τέλεια ευκαιρία για να μάθεις περισσότερα τόσο για εσένα, όσο και για την πρακτική.

Τι θα φάμε; Σε ποιόν θα μιλάω κατά τη διάρκεια της ημέρας; Θα μπορώ να παραλείψω κάποιο μάθημα ή κάποια δραστηριότητα; Είμαι έτοιμος να ζήσω μια τέτοια εμπειρία; είναι μερικά από τα ερωτηματικά που σε απασχολούν.

Είναι 07:00 το πρωί. Οι ακτίνες του ήλιου προσπαθούν να φωτίσουν τον ουρανό και μπαίνουν μέσα από τα μεγάλα παράθυρα. Ένα μοναδικό τοπίο μέσα στα έλατα και σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, καφέ, κίτρινου ανακοινώνουν την έναρξη μιας νέας, γαλήνιας, μέσα στη φύση ημέρας. Ακολουθεί τονωτικό ξύπνημα με τσάι του βουνού, διαλογισμός και Pranayama.

Photo: Συγκέντρωση και διαλογισμός υπό την καθοδήγηση της Βάγιας Χάνου.

Σίγουρα πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, ειδικά για κάποιον νέο ασκούμενο –ακόμη και για κάποιον που σκέφτεται αλλά δεν έχει ξεκινήσει καν τη γιόγκα. Να πας σε ένα άγνωστο μέρος, με άτομα που δεν γνωρίζεις ακόμη και με νέο δάσκαλο ενώ προσπαθείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου είναι μια πρόκληση ενώ για όσους επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν με παρέα.

Η πρακτική της γιόγκα σε κάθε Yoga Retreat είναι ένα σημαντικό κομμάτι που ενθαρρύνεται, χωρίς όμως να είναι απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής.

Το 3μερο (10-12 Νοεμβρίου) συμμετείχαμε στο Forest Yoga Retreat που διοργάνωσε το Armonia Yoga & Meditation Center στο πανέμορφο Montanema Handmade Village με πολλή Iyengar based γιόγκα σε μια υπέροχη yoga shala 250τμ μέσα στο δάσος, με θέα στο φαράγγι του Ανθοχωρίου.

Όλα όσα μάθαμε για την υγεία, τον εαυτό μας και τους άλλους κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μας στο Αρμονία Forest Yoga Retreat:

Οι Yοgies/Υogini έχουν έμφυτο το καλό γούστο!

Η Βάγια Χάνου μας προσκάλεσε να ακολουθήσουμε το δάσος σε ένα retreat με βάση πάντα τη γιόγκα. Απολαμβάνοντας πραγματικά ποιοτική διδασκαλία γιόγκα από μια έμπειρη Δασκάλα στο Montanema Handmade Village. Ένα μοναδικό «χωριό» σε ένα μαγευτικό περιβάλλον που υπερασπίζεται την αγάπη για τη φύση, την παράδοση, την οικολογική συνείδηση, την αυθεντικότητα. Όλα αυτά μέσα από την νοοτροπία του «Ζήσε Αργά». Γιόγκα σε μια υπέροχη τοποθεσία, με υπέροχους ανθρώπους είναι από μόνο του ευλογία και είμαστε ευγνώμονες.

Ομαδική Νοοτροπία

«Γενικά δεν μου αρέσει να ταξιδεύω με ανθρώπους που δεν γνωρίζω» μου είπε η φίλη μου Στέλλα πριν ξεκινήσω. Το είδος των ατόμων που συμμετέχουν σε Yoga Retreats είναι άνθρωποι που έχουν παρόμοια κοσμοθεωρία ενώ είναι, συνήθως, άνθρωποι δοτικοί. Με βάση μια ομαδική νοοτροπία ο νόμος της προσφοράς και της αποδοχής αποκτά νόημα και έχεις την ευκαιρία να ανταλλάξεις αγάπη, φροντίδα και εκτίμηση. Με ήρεμο τρόπο μαθαίνεις να είσαι ανοιχτός να δεχθείς τα δώρα που σου προσφέρονται κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και αν πρόκειται για μια απλή αγκαλιά. Μέσα από την ενασχόληση με τη γιόγκα και τη συμμετοχή σε Yoga Retreats παρατηρώ ότι είναι πιο εύκολο με βάση ένα κοινό σημείο αναφοράς άνθρωποι να φάνε μαζί, να κάνουν γιόγκα μαζί, να πάρουν το αυτοκίνητο μαζί και να δημιουργήσουν πιο εύκολα δεσμούς.

Photo: Πεζοπορία μέσα στο δάσος εξερευνώντας ξωκλήσια, γεφύρια και μανιτάρια.

Λατρεύω τη γιόγκα

Κάτι προφανές για όσους ασχολούνται με αυτήν αλλά και κάτι το οποίο μπορούν και όλοι οι υπόλοιποι να ανακαλύψουν.  Αν δεν έχεις το χρόνο να συμμετέχεις τακτικά σε κάποιο γιόγκα στούντιο μάθε ότι μπορείς να προσαρμόσεις τις επισκέψεις σου σε ευέλικτα προγράμματα ή να παρακολουθήσεις ολιγοήμερα Yoga Retreats. Η τακτική άσκηση με τη γιόγκα ακόμη και στο σπίτι, μόνο για 15 λεπτά, προσφέρει πολλά οφέλη, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά.

Η ευτυχία είναι υπόθεση εσωτερική

Σε γενικές γραμμές, Yoga Retreats διοργανώνονται σε απομονωμένες και ήσυχες περιοχές που διευκολύνουν τους συμμετέχοντες να συγκεντρωθούν και να χαλαρώσουν. Σε μέρη όπου καταλαβαίνεις την έννοια της πνευματικότητας και βασιλεύει η γαλήνη.

Μια τέτοια πνευματικότητα σου επιτρέπει να απομακρυνθείς από τις καθημερινές υποχρεώσεις, τα ουσιώδη του γραφείου και να αφιερωθείς στον εαυτό σου. Με ασκήσεις αναπνοών και τεχνικές διαλογισμού η επίγνωση είναι ουσιαστικότερη μέσα από ομαδικές προτάσεις ή μεμονωμένες δραστηριότητες.

Photo: Βάγια Χάνου, Armonia Yoga & Meditation Centre, Θεσσαλονίκη

Χορτοφαγική διατροφή -μπορώ και εγώ!

Η απουσία κρέατος τρομοκρατεί όσους δεν ακολουθούν τη χορτοφαγική οδό. Μια χορτοφαγική διατροφή για λίγες μέρες σου υπενθυμίζει την ισορροπία μεταξύ των τροφών και πως η διατροφή συνδέεται με την απόλαυση. Μια υγιεινή σαλάτα μπορεί να είναι εξίσου απολαυστική και νόστιμη!

Δοκίμασέ το

Στο τέλος η επιτυχία μιας asana εξαρτάται από το 3πτυχο άσκηση, αναπνοή, νους. Η συστηματική πρακτική μπορεί να σε μεταμορφώσει. Μια άσκηση που θεωρείς δύσκολη είναι θέμα τεχνικής που αν δεν προσπαθήσεις και δεν εξασκηθείς δεν θα καταφέρεις πότε.

Καλές προθέσεις και μόνο θετική σκέψη

Η γιόγκα μπορεί να είναι χαλαρωτική ή τονωτική ανάλογα με το είδος. Ένα ταξίδι που συνδυάζει γιόγκικες πρακτικές μπορεί να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο όπως χαλαρή ή περιπετειώδης διάθεση, ενθουσιασμός ή ηρεμία.

Το ερώτημα που θέτω κάθε φορά στον εαυτό μου είναι το εξής: Γιατί πηγαίνω; Αυτό είναι μια πρόθεση! Η πρόθεση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο και περίπλοκη και αυτό που εισπράττεις σήμερα αύριο μπορεί να είναι διαφορετικό.

Με την επιστροφή επικεντρώσου σε κάποια θετικά πράγματα που μπορείς να ενσωματώσεις στην καθημερινότητα ή κάτι που έμαθες σε ένα Yoga Retreat.

Photo: Καθοδηγούμενες ασκήσεις Pranayama από τη Βάγια Χάνου ακολουθώντας τους ήχους του νερού.

3 Σημάδια ότι χρειάζεσαι ένα Yoga Retreat
  1. Θέλεις να δώσεις ένα διαφορετικό δώρο στον εαυτό σου γιατί το αξίζεις. Να εμβαθύνεις στη φιλοσοφία της γιόγκα, να συναντήσεις και άλλους όπως εσύ, να μάθεις, να αισθανθείς, να βρεις αρμονία και γαλήνη.
  2. Αισθάνεσαι ταραγμένος και κουρασμένος. Δεν θυμάσαι την τελευταία φορά που αισθάνθηκες πραγματικά χαλαρός.
  3. Νιώθεις αναποφάσιστος, δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέπτεσαι και χρησιμοποιείς φράσεις όπως «Είμαι πολύ απασχολημένος, αν είχα χρόνο..»

Η ζωή τρέχει, ρέει… και για να ανακτήσεις αυτή την ενέργεια καλό είναι να προσφέρεις στον εαυτό σου χρόνο να διαλογιστεί, να ξεφορτωθείς θορύβους, να αισθανθείς, να επιστρέψεις και να ξυπνήσεις  στη φύση.

Kάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου προτάσεις Wellness!

Να γεμίσεις μυρωδιές, ήχους, γεύσεις και αισθήσεις που σε κάνουν μέρος ενός μεγάλου συνόλου. Να συντονιστείς με τις πραγματικές ανάγκες που έχει ο εαυτός σου, να μην κάνεις ό,τι δεν θέλεις, ούτε να ανατρέψεις ό,τι δεν μπορείς.

Photo: Κατά τη διάρκεια της πρακτικής.

Τα Yoga Retreats είναι συνειδητές αποδράσεις που προάγουν τη χαλάρωση, την αναζωογόνηση και φέρνουν ανανέωση. Συμμετέχοντας σε ένα τέτοιο βοηθάς τον εαυτό σου να δώσει νέες, πιο αισιόδοξες και αυθεντικές προοπτικές στη ζωή που θέλεις να ζήσεις.

Κάθε Yoga Retreat, κάθε προορισμός έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και προσφέρει δραστηριότητες και εναλλακτικές. Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό και όλα γίνονται για να σε βοηθήσουν να επανασυνδέσεις το σώμα με το μυαλό σου.

Αναζήτησε το επόμενο Yoga Retreat που ταιριάζει σε σένα!

Namaste,

FASHION WELLNESS

Εάν επιθυμείς να επικοινωνήσεις με το Κέντρο Γιόγκα & διαλογισμού Αρμονία ή τη Βάγια Χάνου / Prana Vinyasa Yoga Teacher, 500hrs EYT  επισκέψου το: www.yogarmonia.com

 

3,886 total views, 2 views today

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *