Ποιο είναι το μαγικό δενδράκι που καταπολεμά σοβαρές ασθένειες;

Το μπρόκολο και ο καρκίνος του προστάτη

Μερικές, επιπλέον, δόσεις μπρόκολο κάθε βδομάδα μπορούν να προστατέψουν τους άντρες από καρκίνο του προστάτη, αναφέρει ο Δρ.Mercola, ο οποίος διδάσκει για τα οφέλη του μπρόκολου εδώ και πολλά χρόνια. Ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι το μπρόκολο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται γλυκοζιδάση η οποία όταν διασπάται παράγει ισοθιοκινάτες που ευθύνονται για χιλιάδες μικρές αλλάς σημαντικές γενετικές αλλαγές στον οργανισμό μας. Αυτή η ουσία ενεργοποιεί κάποια γονίδια που καταπολεμούν τον καρκίνο και νεκρώνει αυτά που τον τροφοδοτούν. Ο καρκίνος του προστάτη μετά από τον καρκίνο του πνεύμονα είναι η Νο 2 αιτία θανάτου ανάμεσα στους άντρες. Κάθε χρόνο 680.000 άντρες αρρωσταίνουν από καρκίνο του προστάτη και περίπου το 1/3 πεθαίνει από την αρρώστια.

Σε παλαιότερες μελέτες οι συμμετέχοντες έτρωγαν μπρόκολο 4 φορές την εβδομάδα για έναν ολόκληρο χρόνο. Σε αυτούς, λοιπόν, κατόπιν εξετάσεων που έκαναν οι γιατροί ανακάλυψαν εκατοντάδες ωφέλιμες αλλαγές στα γονίδια που ξέρουμε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του καρκίνου. Τα οφέλη που μας δίνει το μπρόκολο προφανώς είναι τα ίδια και με άλλα σταυρανθή φυτά που περιέχουν ισοθιοκινάτη, όπως το κουνουπίδι, η ρόκα, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, το κάρδαμο και το χρένο.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε το σώμα μας σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Τα άτομα που η ομάδα αίματός μας είναι φιλική ως προς τις πρωτεΐνες, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι καλό να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες πράσινων λαχανικών. Η υπερβολική κατανάλωση πράσινων λαχανικών  από άτομα που η ομάδα αίματός τους δεν είναι φιλική ως προς τα λαχανικά, δημιουργεί στον οργανισμός υπερ-αλκάλωση και δημιουργεί προβλήματα παρά οφέλη.

Το μπρόκολο και ο καρκίνος του μαστού

Η σουλφοραφάνη η ουσία που βρίσκεται στο μπρόκολο, μπορεί να καταπολεμήσει και να γιατρέψει τον καρκίνο του μαστού γιατί χτυπάει τα καρκινικά κύτταρα που εξαπλώνουν τον καρκίνο. Η συγκεκριμένη ουσία έχει τεσταριστεί και έχει αποδειχτεί ότι αποτρέπει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

Το μπρόκολο και ο διαβήτης

Όταν έχουμε διαγνωστεί με διαβήτη το πιο σημαντικό που πρέπει αν κάνουμε είναι να κρατάμε την καρδιά μας υγιή. Οι καρδιοπάθειες είναι το πιο σύνηθες πρόβλημα στους διαβητικούς, σχεδόν το 65% πεθαίνει από καρδιακή προσβολή η έμφραγμα.

Αν ο διαβήτης δεν ελεγχθεί μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις αρτηρίες ειδικά σε αυτά που οδηγούν στην καρδιά και στον εγκέφαλο. Όταν καταναλώνουμε μπρόκολο μπορούμε πραγματικά να δούμε μια θεαματική αλλαγή στις αρτηρίες. Παρόλο που το μπρόκολο περιέχει 91% νερό περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών ουσιών. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C, φολικό οξύ, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Α, Β-καροτίνη, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες ενώ αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών. Όλα αυτά και εξ αιτίας της φυτοχημικής ουσίας του μπρόκολου που ονομάζεται σουλφοραφάνη  και ενθαρρύνει την δημιουργία ενζύμων που προστατεύουν τις αρτηρίες και μειώνουν τα μόρια που προκαλούν ζημιές στα κύτταρα.

Η σουλφοραφάνη προστατεύει την καρδιά με δύο τρόπους:

  1. Μειώνει τα επίπεδα των άρρωστων μορίων.
  2. Ενεργοποιεί μια πρωτεΐνη που ονομάζεται NRF2 που κινητοποιεί αντιοξειδωτικά και αποτοξινωτικά ένζυμα που προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς μας.

Πηγή: www.mercola.com

Κείμενο: Ρένα Πασχάλη

736 total views, 2 views today

Please follow and like us:
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *