Πως να σκέπτεσαι απλά και θετικά!

Η ποιότητα των σκέψεών μας καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας. Αν σκέπτεσαι  θετικά, είσαι στο σωστό δρόμο. Κακές σκέψεις οδηγούν σε αρνητικά συναισθήματα, μείωση της παραγωγικότητας, ανησυχία και χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις τις σκέψεις σου. Ωστόσο, αν τα καταφέρεις είναι το κλειδί για να ζήσεις μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή.

Οι σκέψεις μας καθορίζουν την κατεύθυνση προς την οποία κινούμαστε.  Υπάρχουν πολλοί τρόποι που σε βοηθούν να ελέγξεις τις σκέψεις σου καλύτερα. Σου επιτρέπουν να μείνεις μακριά από την αρνητικότητα, να επικεντρωθείς στην ομορφιά και την αξία της ζωής.

Πάντα θετικές σκέψεις

Αν προσπαθείς να μην σκέφτεσαι  αρνητικά, αυτό δεν θα φέρει αποτέλεσμα.  Με το να προσπαθείς να μην σκέφτεσαι αρνητικά είναι σαν να προσπαθείς να μην σκέφτεσαι ένα τεράστιο μπλε σκύλο. Στο υποσυνείδητο, το  μυαλό δεν καταλαβαίνει τη λέξη «δεν» που προσπαθείς να επιβάλεις. Κάθε φορά που προσπαθείς να μην σκέπτεσαι κάτι, με ένα μαγικό τρόπο θα εμφανίζεται μπροστά σου.

Σκέψου διαφορετικά

Μπορείς να αντικαταστήσεις τις αρνητικές σκέψεις με θετικές. Αντί να σκέπτεσαι αρνητικά, μπορείς να επικεντρωθείς σε λύσεις. Θετικές και εποικοδομητικές σκέψεις θα σε βοηθήσουν να βρεις μια καλύτερη εναλλακτική λύση.

Πες αυτό που έχεις να πεις

Αν υπάρχει η δυνατότητα να μιλήσεις σε κάποιο άτομο για να αντιμετωπίσεις τις ανησυχίες σου ή τις αρνητικές σου σκέψεις κάν’ το άμεσα με το εν λόγω πρόσωπο. Με την αρνητική σκέψη δεν θα αλλάξει τίποτα. Αντιθέτως στερεί το χρόνο σου, με τον οποίο μπορείς να ζήσεις όμορφες στιγμές.

Τι κάνεις όταν σκέπτεσαι συνέχεια λάθος;

Τα λάθη είναι μέρος της διαδικασίας της μάθησης. Ο έλεγχος της σκέψης σου είναι μια διαρκής άσκηση που χρειάζεται εξάσκηση. Κάνοντας εξάσκηση τα λάθη θα μείνουν στο παρελθόν.

Μην εγκαταλείπεις ποτέ την προσπάθεια

Το μυαλό σου είναι ένα αντανακλαστικό όργανο. Αντιδρά στα πάντα. Κάθε μέρα έχεις εκατομμύρια σκέψεις στο κεφάλι σου και υπάρχουν 3 τρόποι για να αντιδράσεις:

  1. Να αγνοήσεις τις σκέψεις

Εάν προσπαθείς να αγνοήσεις τις σκέψεις όχι μόνο θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα αλλά θα πάρουν μια κυρίαρχη θέση στο μυαλό σου, που δε θα σταματάς ποτέ να σκέφτεσαι. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τις κατανοήσεις, να τις αποδεχτείς με αγάπη και να τις αφήσεις ήρεμα να φύγουν από το μυαλό σου.

  1. Να χάσεις τον έλεγχο

Δυστυχώς χάνοντας τον έλεγχο των σκέψεων δεν μπορούμε να ελέγξεις τον εαυτό σου για το λόγο ότι οι σκέψεις αυτές σε ελέγχουν ολοκληρωτικά.

  1. Να πάρεις τον έλεγχο

Τα καλά πράγματα συμβαίνουν όταν έχουμε πίστη και βεβαίως όταν είμαστε υπομονετικοί. Είναι σίγουρο ότι θα συμβούν εφόσον βέβαια δεν εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.

1,548 total views, 1 views today

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Ioanna Ioannidou

Ioanna Ioannidou

H Ιωάννα Ιωαννίδου είναι Content Writer και Διορθώτρια Κειμένων ενώ καλλιεργεί την περιβαλλοντική της συνείδηση καθημερινά. Γράφει για όλα τα θέματα που αφορούν την πράσινη ατζέντα όπως βιώσιμη μόδα, διαλογισμός, γιόγκα, ταξίδια και εναλλακτικές θεραπείες καθώς πιστεύει σε έναν ολιστικό τρόπο σκέψης που υιοθέτησε τα τελευταία χρόνια καταφέρνοντας να αποκτήσει μια πιο πράσινη, οικολογική στάση ζωής μειώνοντας αισθητά το άγχος από την καθημερινότητα. Εξασκείτε στη Yoga και μαθαίνει Thai Massage.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *