Τσόφλια αυγού ή γλαστράκια για φύτεμα σπόρων;

Κάποια στιγμή μέσα σε όλα τα video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε ένα που είχε να κάνει με φύτεμα σπόρων. Το ενδιαφέρον ήταν ότι το συγκεκριμένο video ενθάρρυνε τους θεατές του να χρησιμοποιήσουν ως πρωταρχική βάση ανάπτυξης των σπόρων τα τσόφλια από τα αυγά. Μου φάνηκε εξαιρετική ιδέα μιας και στο σπίτι καταναλώνουμε πολλά αυγά μέσα στην εβδομάδα με τα παιδιά μου.

Αυτά που θα χρειαστείτε είναι:

  • Αυγά (τόσα όσοι οι σπόροι που θέλετε να φυτέψετε)
  • Αυγοθήκες (για να σταθούν τα αυγά σας μέχρι να βγουν τα φυτά σας)
  • Σπόρους (θα τους προμηθευτείτε από κάποιο φυτώριο, προσέξτε να είναι φρέσκοι και εποχής)
  • Χώμα (ανάλογο με το τι θα φυτέψετε)
  • Κουτάλι
  • Ψεκαστήρι
  • Μια σακοράφα


Μόλις θα είναι η στιγμή να χρησιμοποιήσετε αρκετά αυγά για μια ομελέτα ή για κάποιο κέικ προσέξτε να τα σπάσετε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μείνει αρκετά μεγάλο κομμάτι από το τσόφλι του αυγού άθικτο. Αφαιρέστε προσεκτικά τον κρόκο και το ασπράδι και με ένα κουταλάκι αφαιρέσετε μαλακά και την μεμβράνη που βρίσκεται στα τοιχώματα από το τσόφλι. Κάντο το για όλα τα αυγά πλύντε τα με νερό και τοποθέτησε τα στις αυγοθήκες μέχρι να στεγνώσουν.

Με την βελόνα ανοίξτε με προσοχή για να μην σπάσει το τσόφλι μια τρυπούλα στο κάτω μέρος των αυγών που θα τα βοηθάει να στραγγίζουν τα νερά μετά το πότισμα.

Ξανά τοποθετήστε τα αυγά στις αυγοθήκες, ψεκάστε τα με νερό και με ένα κουταλάκι γεμίστε τα με χώμα.

Φυτέψτε τους σπόρους, ξαναψεκάστε με νερό και αφήστε τα σε ένα μέρος με ήλιο, μέσα στο σπίτι, να φυτρώσουν.

Μετά από καμιά εβδομάδα θα έχουν μεγαλώσει αρκετά και θα είναι έτοιμα να μεταφυτευθούν. Σπάστε τα αυγά ώστε να δημιουργηθούν μικρές ρογμές και τοποθετήστε τα μέσα στην γη ή σε μεγαλύτερη γλάστρα. Οι ρίζες θα βρούν τον δρόμο τους μέσα από το ραγισμένο τσόφλι, το οποίο είναι και καταπληκτικό λίπασμα για το νεαρό φυτό.

Καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε και τα παιδιά σας σε όλο αυτό έτσι ώστε να μάθουν και την χρησιμότητα του να μην πετάμε οργανικά σκουπίδια αλλά και να μάθουν να φυτεύουν.

 

Καλή επιτυχία

1,621 total views, 4 views today

Please follow and like us:
error14
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *