Ψυχοσωματικά: Αντιμετώπισε τα με εναλλακτικές θεραπείες & Ολιστική Ιατρική

Δε θα είναι λίγες οι φορές που έχουμε παρατηρήσει τον εαυτό μας να αισθάνεται άβολα ή άσχημα σχετικά με μία κατάσταση ή μία απόφαση που πρόκειται να πάρει μία δεδομένη στιγμή αλλά αμέσως μετά να καταλήγει στην απόφαση να κάνει πράξη τελικά αυτό που δε θέλει ή φοβάται ή αισθάνεται άσχημα ή πολλά ακόμα αρνητικά συναισθήματα.

Αυτές είναι οι φορές που η ψυχή μας, το εσωτερικό παιδί μέσα μας προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας αλλά εμείς κάνουμε τα πάντα για να μη το ακούσουμε. Έχουμε εκπαιδεύσει με λίγα λόγια το μυαλό μας να μην ακούει το συναίσθημα, έχουμε βάλει την λογική πάνω από όλα θεωρώντας ότι αυτή γνωρίζει καλύτερα από όλους.

Στην πραγματικότητα αυτό που μας καθοδηγεί και μας χαλιναγωγεί είναι το υποσυνείδητό μας και όχι ο ίδιος ο εαυτός μας γιατί στην ουσία δεν έχουμε αναπτύξει την επαφή μαζί του. Δεν γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και δε μας εκπαίδευσαν για να τον γνωρίσουμε. Αυτό ακριβώς καλούμαστε να κάνουμε σε μία συνεδρία εναλλακτικής θεραπείας. Αρχικά μέσω της συνθετικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας καλούμαστε να γνωρίσουμε πρώτα από όλα τον εαυτό μας, να τον κατανοήσουμε, να καταλάβουμε τις βαθύτερες ανάγκες του και να συμπορευτούμε αρμονικά. Ψυχή και Σώμα, Συναίσθημα και Λογική να γίνουν συνοδοιπόροι στο περιπετειώδης ταξίδι μας προς την επίγνωση.

Ταυτόχρονα, η φυσικοπαθητική διατροφή και η βοτανοθεραπεία καλύπτει τα θρεπτικά κενά στον οργανισμό μας. Ενώ ο ηλεκτροβελονισμός ξεμπλοκάρει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και αποκαθιστά τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας που προκαλούν την συμπτωματολογία των ψυχοσωματικών. Τα ανθοϊάματα παράλληλα εξισορροπούν τα ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά του ατόμου και επιφέρουν μία αρμονία στον οργανισμό. Η ολιστική θεραπεία αντιμετώπισης Ψυχοσωματικών και αναγέννησης APD & ART «Ολον Ίασης» που ανέπτυξε και εφάρμοσε η Αγγελική Κοσκερίδου Νιάρχου -πρωπάτορας της τεχνικής- συνδυάζει αρμονικά αυτές τις τεχνικές με θεαματικά γρήγορα αποτελέσματα προσφέροντας ταυτόχρονα ολιστικό αποτέλεσμα άμεσα σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού.

Οι Εναλλακτικές Θεραπείες έχουν τις ρίζες τους στη Παραδοσιακή Ιατρική και αυτή αξίζει να επιστρέψει επίσημα εδώ που ανήκει, στην Ελλάδα. Η άσκηση των εναλλακτικών θεραπειών φυσικά είναι σημαντικό να εφαρμόζεται με την συμβολή της συμβατικής Ιατρικής διότι και οι δύο προσεγγίσεις θεωρούνται απαραίτητες για την υγεία και ευεξία του ατόμου. Η συμβατική ιατρική είναι χρήσιμη για διαγνωστικούς σκοπούς και θεραπευτικούς σε καποιες περιπτώσεις ενώ η εναλλακτική Ιατρική είναι χρήσιμη διότι επιφέρει την ισορροπία στον οργανισμό μέσω φυσικών τρόπων, εκπαιδεύοντας τον θεραπευόμενο να «μάθει» με ποιον τρόπο είναι σωστό να συμπεριφέρεται στο σώμα του και τον οργανισμό του.

Ποιες τροφές είναι κατάλληλες για αυτόν εξατομικευμένα, ποια θρεπτικά συστατικά, πως να εξισορροπήσει τον ενεργειακό φορτίο του, πως να γυμνάσει επιμελώς και με ασφάλεια το σώμα του, πως να θεραπεύσει τα τραύματα της ψυχής του και πως να επιφέρει μία βελτίωση στην ποιότητα της καθημερινότητάς του σε όλα τα επίπεδα, ατομικό, οικογενειακό, εργασιακό, φιλικό κ.α. κάτι που δεν γνωρίζει η συμβατική ιατρική γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος της.

Στον εαυτό μας αξίζει να φέρονται καλά γι’ αυτό πρέπει πρώτα εμείς να του φερόμαστε έτσι!

Γράφει η

Αγγελική Κοσκερίδου – Νιάρχου

Ψυχοθεραπεύτρια – Διδάκτωρ Φυσικοπαθητικής

www.HolisticDoctor.gr

Εκπαιδεύσεις- Σεμινάρια: www.olon.edu.gr

759 total views, 1 views today

Please follow and like us:
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *