10 τρόποι για να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αποφύγετε την αρνητική ενέργεια και να προστατευθείτε από τις κακές δονήσεις που εμφανίζονται σε καθημερινή βάση.

Το σπίτι θεωρείται ένα ασφαλές καταφύγιο που αισθανόμαστε ήρεμοι, μακριά από ανησυχίες ή προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κάποιες φορές το σπίτι μας αποδεικνύεται ως ένα αγχωτικό και δυσάρεστο μέρος με άσχημη επίδραση στα συναισθήματά μας. Αυτό οφείλεται στην αρνητική ενέργεια που συγκεντρώνετε από εξωτερικούς παράγοντες και έχει επίδραση ακόμη και στις οικογενειακές μας σχέσεις. Αυτή η αρνητική ενέργεια αν και δεν είναι ορατή με το μάτι, μπορεί να περιορίσει τη θετική ενέργεια συμβάλλοντας σε συγκρούσεις και σε καταστάσεις που προκαλούν άγχος.

Η απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία και η αρμονία στη ζωή μας.

Πώς θα κυριαρχήσει η θετική ενέργεια και θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι;

Εκτός από τις εσωτερικές αλλαγές υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διαλύσουμε τις αρνητικές δονήσεις του χώρου.

10 τρόποι για να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας:

Photo by Nathan Fertig on Unsplash

 1. Καθαροί και περιποιημένοι χώροι

Να θυμάστε ότι κάθε φορά που καθαρίζετε το σπίτι αφαιρείται την αρνητική ενέργεια. Αυτός είναι και ένας ακόμη λόγος για να φροντίζετε τακτικά το σπίτι και να κρατάτε τις περίεργες δονήσεις μακριά. Σκεφτείτε το αντίκτυπο που έχει στην ψυχολογία σας όταν είστε σε έναν ακατάστατο και βρώμικο χώρο από ένα καθαρό και τακτοποιημένο δωμάτιο. Καθαρίστε όσο πιο συχνά γίνεται όλα τα δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου του μπάνιου και της κουζίνας. Ακόμη και τα πιάτα θα πρέπει να είναι πλυμένα πριν πάτε για ύπνο.

Photo by Matt Montgomery on Unsplash

 1. Φασκόμηλο

Ο καθαρισμός του χώρου με φασκόμηλο θεωρείται από τους πιο παλιούς και δημοφιλείς τρόπους αφαίρεσης της αρνητικής ενέργειας. Όταν το φασκόμηλο καίγεται απελευθερώνει αρνητικά ιόντα στον αέρα που εξουδετερώνει την αρνητική ενέργεια και έχει θετικά αποτελέσματα προσφέροντας αίσθηση ευημερίας και χαλάρωσης. Πάρτε μερικά κλαδιά στεγνώστε τα στον ήλιο, δέστε τα με ένα κορδόνι και ανοίξτε όλα τα παράθυρα. Τοποθετήστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αρχίστε να καθαρίζετε την ατμόσφαιρα. Κάντε θετικές δηλώσεις και προωθήστε τη θετικότητα. Στο τέλος, βγάλτε το από το σπίτι και αφήστε το να καεί. Γενικότερα, διαφορετικοί τύποι βοτάνων μετατρέπουν τις αρνητικές σε θετικές ενέργειες.

 1. Αναδιάταξη επίπλων

Η αρνητική ενέργεια συσσωρεύεται στα έπιπλα έτσι, μια αναδιάταξη των επίπλων στο χώρο αποτελεί καλή ιδέα αν γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, μην κρατάτε σπασμένα ή ραγισμένα αντικείμενα και ζητήστε συμβουλές αν κάτι σας κάνει να νιώθετε άβολα.

Photo by Dapo Oni on Unsplash

 1. Φως και φρέσκος αέρας

Η ισχυρή ενέργεια που προέρχεται από το φως του ήλιου σε συνδυασμό με τον καθαρό αέρα είναι για όλους ευπρόσδεκτη. Όταν αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά να μπει ο ήλιος είναι σα να αφήνετε τη θετική ενέργεια να εισχωρήσει στο σπίτι σας.

Όταν αφήνετε το φως του ήλιου και τον καθαρό αέρα στο σπίτι σας, αφήνετε επίσης τη θετικότητα που φέρνουν μαζί τους καταπολεμώντας το άγχος και το στρες. Το ίδιο ισχύει με τα ρούχα και τα φυτά σας. Όσο πιο πολύ εκτίθενται στον ήλιο τόσο το καλύτερο. Εναλλακτικά κάντε μια βόλτα έξω από το σπίτι και νιώστε τον αέρα να και τις ακτίνες του ήλιου να αναζωογονούν το πρόσωπό σας.

 1. Αλάτι

Το αλάτι των Ιμαλάϊων είναι μια ακόμη επιλογή ώστε να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια από το χώρο σας. Πιστεύεται ότι επειδή το αλάτι παράγει αρνητικά ιόντα στον αέρα, δημιουργεί θετικά κύματα.

Τοποθετήστε μερικές κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και τοποθετήστε το διάλυμα σε μια φιάλη ψεκασμού. Ψεκάστε με αυτό όλο το σπίτι!

Photo by Katherine Hanlon on Unsplash

 1. Αιθέρια έλαια

Ένας ακόμη αγαπημένος τρόπος αντιμετώπισης της αρνητικής ενέργειας είναι η καύση αιθέριων ελαίων. Η έντονη μυρωδιά που προέρχεται με την καύση τους απομακρύνει την αρνητική ενέργεια και αναζωογονεί το σπίτι φέρνοντας θετική ενέργεια.

 1. Ήχοι

Οι δυνατοί ήχοι είναι μια καλή μέθοδος καθαρισμού των σπιτιών μας όπως για παράδειγμα τα χειροκροτήματα. Ένας ήσυχος χώρος μπορεί να προσελκύσει αρνητική ενέργεια για αυτό και οποιοσδήποτε δυνατός ήχος αποτελεί μια ισχυρή μέθοδο καθαρισμού. Χτυπήστε παλαμάκια δυνατά στις γωνίες, στα ράφια ή κάτω από στις σκάλες και εμποδίστε την αρνητικότητα.

 1. Φυτά

Τα φυτά αναπτύσσονται μετασχηματίζοντας τις τοξίνες του αέρα και χρειάζονται ήλιο και νερό για να παράγουν υγιείς κραδασμούς. Αναζητήστε βότανα και φυτά που εμποδίζουν την αρνητική ενέργεια του χώρου. Ζωντανά φυτά προσθέτουν, εκτός από ομορφιά και παροχή οξυγόνου, ένα επιπλέον όφελος. Το φασκόμηλο, η αλόη βέρα, τα δενδρολίβανο και το γιασεμί είναι μερικά μόνο από αυτά.

Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

 1. Κρύσταλλοι

Οι κρύσταλλοι εκπέμπουν μια αύξηση στις δονήσεις και διασπούν την αρνητική ενέργεια μακριά από εσάς και το σπίτι. Το ίδιο αποτελεσματικά διασπούν τα συναισθήματα και τις αρνητικές σκέψεις.

Βοηθήστε τους κρυστάλλους να λειτουργούν σωστά καθαρίζοντας τους μια φορά την εβδομάδα. Τοποθετήστε τους κρυστάλλους σε φιλτραρισμένο νερό και στεγνώστε τους στον ήλιο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Kάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου άρθρα, προτάσεις και σεμινάρια Wellness!
 1. Σαφράν

Σύμφωνα με παράδοση στο Θιβέτ, οι κακιές ενέργειες αντιδρούν στην έντονη μυρωδιά του σαφράν. Το μπαχαρικό αυτό βοηθά να καθαρίσετε την ενέργεια του χώρου κυρίως αν τοποθετηθεί στην είσοδο κατά το ηλιοβασίλεμα.

Μερικές ακόμη συμβουλές:

 1. Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στη λήψη θετικών ενεργειών.
 2. Κάψτε μια φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού και απελευθερώστε μια ευχάριστη μυρωδιά.
 3. Ανάψτε αρωματικά κεριά καθώς λειτουργούν το ίδιο κατασταλτικά στην αρνητική ενέργεια.
 4. Φρέσκα λουλούδια σε βάζο μας απαλλάσσουν από την αρνητικότητα.

Χρησιμοποιήστε τα παραπάνω σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση ανάλογα με το πώς αισθάνεστε και νιώστε προστατευμένη και ασφαλής στο σπίτι σας.

Αρχική Photo by Kelly Jean on Unsplash

2,505 total views, 4 views today

Please follow and like us:
error15
fb-share-icon20
Ioanna Ioannidou

Ioanna Ioannidou

H Ιωάννα Ιωαννίδου είναι Content Writer και Διορθώτρια Κειμένων ενώ καλλιεργεί την περιβαλλοντική της συνείδηση καθημερινά. Γράφει για όλα τα θέματα που αφορούν την πράσινη ατζέντα όπως βιώσιμη μόδα, διαλογισμός, γιόγκα, ταξίδια και εναλλακτικές θεραπείες καθώς πιστεύει σε έναν ολιστικό τρόπο σκέψης που υιοθέτησε τα τελευταία χρόνια καταφέρνοντας να αποκτήσει μια πιο πράσινη, οικολογική στάση ζωής μειώνοντας αισθητά το άγχος από την καθημερινότητα. Εξασκείτε στη Yoga και μαθαίνει Thai Massage.

2 σκέψεις σχετικά με το “10 τρόποι για να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας

 • Avatar
  01/08/2018, 8:34 μμ
  Permalink

  Ευχαριστούμε πολύ!Σκεφτόμαστε θετικά κάθε μέρα!

 • Avatar
  01/08/2018, 11:08 πμ
  Permalink

  Υπέροχο άρθρο! Καλό μήνα μόνο με θετική ενέργεια!
  Sofia Marga

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *