15 χρήσιμες συμβουλές για τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα

 1. Όταν μιλάμε στο κινητό χρησιμοποιούμε πάντα hands free ή bluetooth.
 2. Δεν επιτρέπουμε στα παιδιά να χρησιμοποιούν κινητά.
 3. Όταν συνομιλούμε με το κινητό, δεν κρατάμε αγκαλιά μωρά ή δεν τα έχουμε στο μάρσιπο.
 4. Όταν πηγαίνουμε βόλτα το μωρό μας με το καρότσι, δεν τοποθετούμε το κινητό στις θήκες του καροτσιού.
 5. Το κινητό τηλέφωνο δεν κάνει να έρχεται σε επαφή με το σώμα μας, δεν πρέπει να το έχουμε στις τσέπες μας.
 6. Δεν φορτίζουμε το κινητό δίπλα μας και ειδικά όταν κοιμόμαστε.
 7. Σε κλειστούς χώρους το σήμα του κινητού ελαττώνεται με αποτέλεσμα το κινητό να χρησιμοποιεί όλη του την ισχύ. Άρα στο αυτοκίνητο ή στο ασανσέρ καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να μιλάμε.
 8. Η ακτινοβολία του ασύρματου τηλεφώνου είναι διεισδυτική καλό λοιπόν θα ήταν να τοποθετούμε τη βάση του ασύρματου τηλεφώνου μακριά από την κρεβατοκάμαρα και οποιοδήποτε σημείο όπου περνάμε πολλές ώρες.
 9. Το κομοδίνο είναι από τις χειρότερες θέσεις για την τοποθέτηση της βάσης. Την αντικαθιστούμε με μια σταθερή συσκευή ή έχουμε δίπλα μας μόνο το ακουστικό και όχι τη βάση του.
 10. Τις νυχτερινές ώρες καλό είναι να βγάζουμε το ασύρματο από την πρίζα.
 11. Το router εκπέμπει μεγάλη ακτινοβολία, γι’ αυτό πρέπει να τον τοποθετούμε σε σημείο όπου δεν βρισκόμαστε πολλές ώρες της ημέρας. Καλύτερο είναι να χρησιμοποιούμε ενσύρματο, τουλάχιστον για τους υπολογιστές desktop. Αν θέλουμε να αποφύγουμε το χαμό από καλώδια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κιτ home plug.
 12. Τις νυχτερινές ώρες είναι καλό να απενεργοποιούμε το wi-fi.
 13. Καλό είναι να μην έχουμε φούρνο μικροκυμάτων. Αν το κρίνουμε απαραίτητο καλό θα ήταν όταν βρίσκεται σε λειτουργία, να μην είμαστε μπροστά του.
 14. Η βάση από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που έχουν κονσόλα εκπέμπει ακτινοβολία η οποία, σύμφωνα με τον οικιακό μετρητή, δεν είναι επικίνδυνη. Ωστόσο, επειδή τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, καλό είναι να κάθονται σε απόσταση δύο με τριών μέτρων όταν παίζουν. Όταν δεν τη χρησιμοποιούν, την κλείνουμε.
 15. Η ενδοεπικοινωνία καλό είναι να τοποθετείται τουλάχιστον ένα μέτρο από το κρεβατάκι ή το πάρκο του μωρού.

785 total views, 2 views today

Please follow and like us:
0
Rena Paschali

Rena Paschali

H Ρένα Πασχάλη δούλεψε στον 9.84 radio και σε Lifestyle περιοδικά καλύπτοντας στήλες πολιτισμού ενώ κατέλαβε διευθυντικές θέσεις σε ανεξάρτητες παραγωγές και με συνεργασίες όπως το Μέγαρο Μουσικής, η Πολιτιστική Ολυμπιάδα κ.α. Τελευταία στροφή στην καριέρα της αποτελεί η αναζήτηση νέων ταλέντων στο χώρο της μόδας. Το FASHION WELLNESS είναι για εκείνη ένα ακόμα στάδιο που συνδυάζει μια σειρά από γνώσεις κάτω από ένα συγκεκριμένο πρίσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *