6 λόγοι για να ξεκινήσετε γιόγκα σήμερα

Εδώ και χιλιάδες  χρόνια η yoga αυτό που προσφέρει δεν είναι τίποτα άλλο από οφέλη για το νου και το σώμα. Όσοι δεν έχετε ασχοληθεί με το φαινόμενο yoga ίσως οι επόμενοι 6 λόγοι να σας προτρέψουν η yoga να γίνει μέρος της ζωή σας.

6 λόγοι για να ξεκινήσετε γιόγκα

 

1. Η yoga βοηθά να βάλουμε το μυαλό μας σε μια τάξη

Η σύγχρονη ζωή της πόλης απαιτεί γρήγορους ρυθμούς. Καθημερινώς, μέσα από την επαγγελματική ή προσωπική σας ζωή παρουσιάζονται , μικρά ή μεγάλα, προβλήματα  που πρέπει να ασχοληθείτε και να δώσετε λύση μέσα στη σύγχυση και την περιπλοκότητα που επικρατεί στο μυαλό σας. Εδώ, έρχεται η γιόγκα. Να βάλει όλα τα «κουτάκια» του μυαλού σας στη θέση τους. Γιατί η γιόγκα δεν εκπαιδεύει μόνο το σώμα αλλά το μυαλό και τη ψυχή. Με αργά και σταθερά βήματα μαθαίνετε να διαχειρίζεστε τα συναισθήματα σας με έναν απλό τρόπο σκέψης που θα δώσει λύση στα καθημερινά σας προβλήματα.

2. Η γιόγκα βελτιώνει τη διάθεση

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες οι άνθρωποι που ασχολούνται τακτικά με τη γιόγκα χαμογελούν περισσότερο. Οι ορμόνες κορτιζόλη και σερετονίνη είναι υπεύθυνες για το στρες και την ευτυχία που νιώθετε αντίστοιχα. Συγκεκριμένες ασκήσεις  γιόγκα επηρεάζουν τα όργανα του σώματος σας που είναι υπεύθυνα για τα επίπεδα έκκρισης των ορμονών. Έτσι, μειώνοντας την ορμόνη της  κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) η διάθεση σας βελτιώνεται.

3. Βελτιώνει τον ύπνο

Εάν υποφέρετε από αϋπνίες η γιόγκα είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Προσπαθήστε να αποφύγετε φαρμακευτικές λύσεις και μέσα από ασκήσεις γιόγκα και διαλογισμού θα αισθανθείτε το νευρικό σας σύστημα να χαλαρώνει.

4. Δεν έχει όριο ηλικίας

Η γκάμα των ασκήσεων της γιόγκα περιλαμβάνει ασκήσεις για μικρές ηλικίες έως ηλικιωμένους και τα μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν σε οποιαδήποτε ηλικία. Τρανό παράδειγμα η Tao Porchon – Lynch που ξεκίνησε στην ηλικία των 8 και τώρα πλέον στα 97 της συνεχίζει να ασκείται και να διδάσκει yoga.                    

5. Η γιόγκα μας διδάσκει πώς να αναπνέουμε σωστά

Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της γιόγκα είναι η αναπνοή. Μαθαίνοντας να αναπνέετε με τον σωστό τρόπο, θα σας βοηθήσει να είσαστε πιο υγιείς και πιο ήρεμοι για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες της καθημερινότητας.           

6. Ανακουφίζει τον πόνο στις αρθρώσεις

Οι ασκήσεις της yoga γίνονται σε ήπιους ρυθμούς χωρίς να προκαλούν πόνο ή κούραση. Αυξάνουν την ελαστικότητα των αρθρώσεων, με αποτέλεσμα την προστασία τους. Ακόμη, η χαλάρωση του μυαλού που προσφέρει η γιόγκα συνεισφέρει στη μείωση του πόνου.

 

1,250 total views, 2 views today

Please follow and like us:
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *