6 λόγοι για να επισκεφθείτε το Μουσείο Μανιταριών στα Μετέωρα

Ο ρόλος ενός μουσείου Φυσικής Ιστορίας είναι πολλαπλός. Στηρίζεται σε συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι συνθέτουν τη φιλοσοφία του και τους λόγους ύπαρξης του όπως η δημιουργία, διατήρηση και ανάδειξη συλλόγων που θα συμβάλουν στη μελέτη και διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς.

Η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσα από την εγκυρότητα και διάχυση της γνώσης, η επιστημονική αξιοποίηση των συλλογών και η συμμετοχή σε μελέτες σχετικά με το φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα την ευρύτερη περιοχή της Πίνδου είναι μόνο μερικοί από τους στόχους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείου Μανιταριών.

Το Μουσείο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες με τα κυριότερα είδη μανιταριών.

Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια. Η ποιότητα των εκθεμάτων είναι εξαιρετική. Η τοποθέτησή τους στο χώρο γίνεται σε θεματικές ενότητες, και τα εκθέματα κατανέμονται ανάλογα με τον τύπο του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκουν. Για τα μανιτάρια έχει σχεδιαστεί ένας πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις ανάπτυξης τους παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται σε κάθε επιμέρους οικοσύστημα.

Kάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου προτάσεις,σεμινάρια Wellness και Yoga Retreats!

Η άριστη ποιότητα των εκθεμάτων και το κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, προδιαγράφουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και καθιστούν τη Μουσειακή εμπειρία, όχι μόνο ευχάριστη, αλλά και παραγωγική.

6 λόγοι για να το επισκεφθείτε
  1. Αποτελεί το ίδιο ένα μεγάλο έργο τέχνης, με προσομοιώσεις του περιβάλλοντος διαβίωσης των ζώων και των μανιταριών.
  2. Για την αρτιότητα των συλλογών, τη φυσικότητα των εκθεμάτων και τη σύγχρονη παρουσίασή τους.
  3. Για την εξαιρετική τους ποιότητα, η επιμέλεια των οποίων έχει ανατεθεί σε κορυφαίους έλληνες και ευρωπαίους συντηρητές.
  4. Για τη σπανιότητα ορισμένων ειδών.
  5. Για την άμεση επαφή, ιδιαίτερα των μικρών μας φίλων, με το φυσικό περιβάλλον και την έγκαιρη ευαισθητοποίηση τους για τις λειτουργίες του.
  6. Γιατί η γνώση για τις απειλές κάθε είδους που παρουσιάζεται στην έκθεση, αποτελεί δύναμη αποτροπής τους.

Σχεδιάστε την επίσκεψή σας!

585 total views, 1 views today

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *