Η πιο όμορφη συζήτηση που μπορεί να έχει κάποιος είναι με τον εαυτό του

Η πιο όμορφη συζήτηση που μπορεί να έχει κάποιος είναι με τον εαυτό του.
Η πιο δύσκολη συζήτηση που μπορεί να έχει κάποιος είναι με τον εαυτό του.
Η πιο όμορφη σχέση που μπορεί να έχει κάποιος είναι με τον εαυτό του.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Να του δώσουμε χρόνο, ηρεμία, ησυχία, αξίες ανεκτίμητες. Δεν υπάρχει κάτι που να κοστίζει πιο πολύ από το χρόνο. Για πολλά χρόνια γέμιζα και συνεχίζω να γεμίζω τη ζωή μου με δραστηριότητες που με αναζωογονούν, τις ανανεώνω και με ανανεώνουν. Εξελίσσομαι και τις εξελίσσω ώστε να κυλάω πάντα σα νερό που ξεπερνάει τα εμπόδια. Αυτό που ανακάλυψα και εξασκώ όλο και πιο πολύ, είναι η μη πράξη. Είναι απαραίτητο στη ζωή μας να μένουν λίγα λεπτά, λίγη ώρα σε μη πράξη. Όχι σε απραξία.

Η μη πράξη έχει τεράστια εσωτερική δραστηριότητα και απεριόριστες δυνατότητες επίγνωσης. Τα άλματα που επιτυγχάνονται είναι τεράστια και δεν το είχα συνειδητοποιήσει παλαιότερα. Είναι θεραπευτικό να μένουμε σιωπηλοί, στις λέξεις και στις σκέψεις, να αδειάζουμε. Και όταν αδειάσουμε και αφεθούμε οι λύσεις για όλα θα είναι πιο ξεκάθαρες.

Σε μια καθημερινότητα που μας οδηγεί στην υπερκάλυψη του χρόνου που μας έχει δοθεί, επιβάλουμε μια συνειδητή διακοπή. Απλά κάνουμε ένα ταξίδι. Μικρό ή μεγάλο. Δεν έχει σημασία. Η επιλογή του προορισμού έχει να κάνει με την ενέργεια μας και την ενέργεια του προορισμού μας. Αν φθάσω και μου ταιριάζει απλά μένω! Έτσι ένιωσα στο καταφύγιο της Λακωνικής Μάνης.

Γη άγρια αλλά ήρεμη. Δύναμη ανεξάντλητη αλλά ήσυχη.
Άνθρωποι με λόγο και ουσία.
Αλήθεια μόνο.

Το Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa δεν είναι μόνο ένας καταπληκτικός προορισμός. Είναι προορισμός για το σώμα και το πνεύμα. Η σύνδεση μου ήταν άμεση! Είχα τελειώσει μια πολύ δύσκολη εβδομαδα. Για τρεις μέρες ήμουν μόνο παρέα με τη Μία και τους ανθρώπους που την καταλάβαιναν. Τίποτα περιττό! Τίποτα λίγο! Όλα στο μέτρο που τους αρμόζει.

Άκουσα, συζήτησα, μελέτησα εμένα! Τίποτα παραπάνω. Πρόσφερα με χαρά, ό,τι ξέρω πάνω στη διδασκαλία μου μιας και είμαι μια νέα δασκάλα γιόγκα.
Συνδέθηκα πιο δυνατά από άλλους προορισμούς και ένιωσα την ίδια ενέργεια που νιώθω στα αγαπημένα μου μέρη.

Διόρθωσα τη σχέση μου με τη Μία και στο δρόμο της επιστροφής είχα λύσει κάποια θέματα.

With Love: Δώστε όσο χρόνο μπορείτε στη σχέση σας με τον εαυτό σας. Ουσιαστικά όμως και το πόσο αγάπη θα εισπράξετε, δε μπορεί να μετρηθεί.

Special Thanks: Petra & Fos Boutique Hotel & Spa

Photo Credits: Giorgos B. Photography

2,238 total views, 6 views today

Please follow and like us:
error15
fb-share-icon20
Mia Evgeniadou

Mia Evgeniadou

Η Μία Ευγενιάδου είναι Μηχανικός Κλωστοϋφαντουργίας με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εξειδικευτεί στον τομέα της Μόδας δημιουργώντας το Showroom10, το πρώτο showroom μόνο με Έλληνες σχεδιαστές -τους οποίους οδηγεί στην επιτυχία έχοντας ως κριτήριο την εμπορικότητα και τη γνησιότητα του κάθε brand. Το ευ ζην και η καλή φυσική κατάσταση ήταν και είναι το μεγαλύτερο πάθος της. Πιστεύει πως το πιο δυνατό fashion trend είναι να είσαι καλά, ισορροπημένος, δυνατός, διαφορετικός και να «θαυμάζεις» τον εαυτό σου με το να είσαι αυτό-παρακινούμενος.