Η τέχνη της χαλάρωσης σε 3 βήματα

Ποιος είναι ο πιο απλός τρόπος να ορίσουμε τι σημαίνει χαλάρωση; Μήπως είναι κάτι περισσότερο από μία λειτουργία;

Πρόσφατα έπεσα κυριολεκτικά πάνω σε αυτό που έψαχνα και θα το μοιραστώ μαζί σας διότι πραγματικά αξίζει να ερευνηθεί.

  • Χαλαρώνω σημαίνει καθαρίζω τις σκέψεις μου, συγκεντρώνομαι σε ένα και μοναδικό ενδιαφερόμενο ον , τον εαυτό μου.
  • Χαλαρώνω σημαίνει να αισθάνομαι το σώμα μου, το βάρος μου, τις λειτουργίες μου.
  • Χαλαρώνω σημαίνει να συντονιστώ ρυθμικά με την αναπνοή μου και την ύπαρξη μου με την τεράστια δεξαμενή της ζωής, την ίδια την ενέργεια δηλαδή.

Για να πραγματοποιηθούν ικανοποιητικά όλα τα παραπάνω ας δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο χώρο που ζούμε ή ακόμα καλύτερα σε κάποιο εξωτερικό χώρο  όπου μπορούμε να ξαπλώσουμε με ηρεμία και να  «μιλήσουμε» με το σώμα μας.

ΒΗΜΑ 1

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε αν το σώμα μας είναι ελεύθερο. Δηλαδή, αν σας σηκώσει κάποιος το χέρι θα πέσει; Για δοκιμάστε. Θα σας εκπλήξει η διαπίστωση ότι αντιστέκεστε στη βαρύτητα. Μην αντιστέκεστε γιατί αυτό σας κουράζει.  Ακόμα και όταν κοιμάστε τις πιο πολλές φορές δεν είστε χαλαροί. Αφεθείτε!

ΒΗΜΑ 2

Η πιο βασική μας δύναμη είναι η δύναμη του νου. Του εγκεφάλου μας. Με το νου μας μπορούμε να συγκεντρωθούμε αργά και προσεκτικά σε κάθε όργανο του σώματος μας. Να  το οραματιστούμε με απλό τρόπο και να του στείλουμε ενέργεια. Να το αιματώσουμε, να το ζεστάνουμε και να προχωρήσουμε στο επόμενο. Η λογική αυτής της άσκησης  είναι να αναζωογονήσουμε κάθε ζωτικό μας μέρος.

ΒΗΜΑ 3

Το πιο απλό αλλά και το πιο δύσκολο είναι μία σωστή αναπνοή. Σωστή και σε ρυθμό και σε ποσότητα οξυγόνου. Πως είναι δυνατό να είμαστε χαλαροί και υγιείς αν δεν αναπνέουμε σωστά; Το οξυγόνο είναι η τροφή του εγκεφάλου και ο εγκέφαλος ο εργοδηγός μας, οπότε είναι πολύ σημαντικό να εισπνέουμε και να εκπνέουμε σωστά.

Η απαλλαγή από το άγχος είναι τρία βήματα μακριά. Δεν είναι πολλά αλλά αξίζει την προσπάθεια!

849 total views, 1 views today

Please follow and like us:
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *