[Κουίζ] Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγικής Διατροφής 2018 και πόσο ενημερωμένος είσαι;

Πως ονομάζονται όσοι τρώνε ελάχιστο κρέας, αυγά, πουλερικά και ψάρι;

Correct! Wrong!

Flexiterians ονομάζονται όσοι τρώνε συνήθως μια χορτοφαγική διατροφή αλλά κατά καιρούς τρώνε κρέας, αυγά, πουλερικά και ψάρι.

Ποια η διαφορά του vegan από τον vegetarian;

Correct! Wrong!

Ο vegan είναι ο αυστηρά χορτοφάγος ενώ ο vegetarian είναι και χορτοφάγος. Ορισμένοι χορτοφάγοι αποκλείουν επίσης τα γαλακτοκομικά, ενώ μερικοί μπορεί να καταναλώνουν αυγά. Ομοίως, οι vegans αποφεύγουν το κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά, αλλά το κάνουν επίσης ένα βήμα παραπέρα εξαλείφοντας όλα τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή τους.

Οι πιο «σκληροπυρινικοί» είναι οι fruitarians οι οποίοι:

Correct! Wrong!

Ο «φρουκρατισμός» (fruitarians) είναι μια δίαιτα που αποτελείται εξ’ ολοκλήρου ή κυρίως από φρούτα με τη βοτανική έννοια και ενδεχομένως από ξηρούς καρπούς και σπόρους, αλλά χωρίς ζωικά προϊόντα.

To κίνημα Eat for the Planet ισχυρίζεται ότι η κατανάλωση μιας σωστής διατροφής για μια ημέρα μπορεί να εξοικονομήσει

Correct! Wrong!

To κίνημα Eat for the Planet ισχυρίζεται ότι η κατανάλωση μιας σωστής διατροφής για μια ημέρα μπορεί να εξοικονομήσει 5700 λίτρα νερού και 20 κιλά διοξειδίου του άνθρακα πιστεύοντας στην ποιότητα έναντι της ποσότητας ή επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας σε φυτικά γεύματα.

Πώς μπορείς να αντικαταστήσεις το κρέας;

Correct! Wrong!

Το κρέας αποτελεί μια καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων τα οποία αν παραλείψεις απότομα ενδεχομένως να παρουσιαστούν προβλήματα. Γενικότερα τροφές φυτικής προέλευσης πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως οι ξηροί καρποί και τα όσπρια είναι μια καλή εναλλακτική αντικατάστασης του κρέατος.

Ποιες είναι οι τροφές πλούσιες σε ασβέστιο που πρέπει να καταναλώνει ένας vegan;

Correct! Wrong!

Τα επίπεδα ασβεστίου στον οργανισμό μπορούν να καλυφθούν με την κατανάλωση πράσινων λαχανικών, τόφου, αμυγδάλων και μελάσας για τη σωστή υγεία του οργανισμού.

[Κουίζ] Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγικής Διατροφής 2018 και πόσο ενημερωμένος είσαι;
0-4 Βαθμούς
Χρειάζεσαι περισσότερη ενημέρωση σε σχέση με χορτοφαγικές επιλογές προτού αποφασίσεις εάν σου ταιριάζει ή όχι σαν στάση ζωής.
5-7 Βαθμούς
Κάνεις αρκετά καλές επιλογές όσον αφορά τη χορτοφαγική δίαιτα. Προσπάθησε να είσαι περισσότερο προσεκτική/ος με τα θρεπτικά συστατικά τροφών που χρειάζεται ο οργανισμός και εμπλούτισε την ποικιλία στο πιάτο σου.
8-10 Βαθμούς
Είσαι πολύ καλά ενημερωμένος/η και σε ενδιαφέρει πραγματικά ο υγιεινός τρόπος ζωής! Ωστόσο πάντα υπάρχει περιθώριο μάθησης καινούριων πραγμάτων πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη φιλοσοφία των vegeterians και τις συνήθειές τους.

Share your Results:

280 total views, 1 views today

Please follow and like us:
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *