Από το hygge στο lagom: Αυτή είναι η νέα τάση στο Wellbeing για το 2018

H νέα τάση για well living που θα γίνει εμμονή!

Πιθανόν, να έχεις, ήδη, ακούσει για την hygge (hoo ga) τάση και το μυστικό της ευτυχίας.

Η φιλοσοφία της hygge τάσης αφορά την δημιουργία μιας καθημερινότητας χωρίς άγχος.

Οι Δανοί υποστηρίζουν πως το μυστικό της ευτυχίας βρίσκεται στις απλές, καθημερινές στιγμές που απολαμβάνουμε και ακούγεται αρκετά δελεαστικό.

Όμως οι τάσεις ανανεώνονται και εξελίσσονται.

Έτσι, το hugge έρχεται να αντικαταστήσει η νέα τάση που λέγεται lagom και είναι ότι πιο hot για το 2017.

Τι είναι το lagom;

To Σουηδικό concept “Lagom” έχει να κάνει με την σημασία της ισορροπίας και όπως χαρακτηριστικά αυτοπροσδιορίζεται ως «not too much, not too little”.

Πόσο σημαντική είναι τελικά η έννοια της ισορροπίας σε όλα τα πράγματα;

H καινούρια καμπάνια της ΙΚΕΑ στην Αγγλία στηρίζει την νέα τάση με την φράση «Δες πως το Lagom αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων».

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην καμπάνια πως «η σωστή ποσότητα» έχει εφαρμογή σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η ιδέα της ισορροπίας είναι καταλυτική χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε ριζικές αλλαγές. Συμπληρώνει, πως με το lagom μπορούμε να ζήσουμε μια πιο υγιεινή και συνειδητή ζωή με μέτρο και ηθικές αξίες. Είναι σημαντικό να περιορίσουμε την κατανάλωση του νερού και της ενέργειας, να μειώσουμε τα απορρίμματα και να προάγουμε όλοι μαζί έναν υγιεινό τρόπο ζωής που θα χαρακτηρίζεται από ισορροπία και μέτρο.

Εταιρίες καλλυντικών εκμεταλλεύονται την τάση αυτή και δημιουργούν brands που στηρίζεται στο lagom και την φιλοσοφία “not too much, not too little” όπως το brand: LAGOM Korea.

Σε τι διαφέρει το “hygge” από το “lagom”;

Σε αντίθεση με το hygge που στηρίζεται στο συναίσθημα, το lagom αφορά μια αρχή. Αφορά την μετριοπάθεια, την «ρέγουλα» που πολλές φορές απουσιάζει από την ζωή μας και δίνει την ευρύτερη σημασία της ευεξίας με βάση τον τρόπο που ενεργούμε.

To lagom δεν είναι απλά μια τάση.

Τους τελευταίους μήνες με βάση αναφορά  του BBC σημειώνεται πως τα κλικαρίσματα στο Google για την αναζήτηση της λέξης lagom έχουν αυξηθεί τους τελευταίους τρεις μήνες. Επίσης, τα ποσταρίσματα σε κανάλια κοινωνικής δικτύωσης με άρθρα ή αναφορές στη λέξη lagom παρουσιάζουν αύξηση.

Πώς να ακολουθήσεις την τάση;
  1. Ανακύκλωσε.
  2. Φύτεψε φυτά και βότανα για μαγειρική χρήση.
  3. Ακολούθησε την τέχνη της απλότητας.
  4. Χρησιμοποίησε λάμπες LED ή άλλες ενεργειακές.
  5. Μείωσε την κατανάλωση νερού.
  6. Μην πετάς φαγητό και γενικότερα μείωσε τα απορρίμματα.
  7. Πλένε τα ρούχα σου στους 30 βαθμούς.

Είσαι έτοιμη να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διαδρομή μεταξύ ζωής και εργασίας προσθέτοντας κάθε μέρα από ένα λιθαράκι που θα κάνει στο τέλος την ζωή σου  και τον πλανήτη καλύτερο;

source 1, source 2

796 total views, 1 views today

Please follow and like us:
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *