[ΜΕΡΟΣ Α’] Αδράξτε την ευκαιρία να ταξιδέψτε με τα παιδιά σας

Ταξιδεύοντας με τα παιδιά… όταν το μυαλό ανοίγει και το «εγώ» μικραίνει

Όλη η οικογένεια στο δρόμο. Αυτό είναι κάτι που αξίζει να ζήσετε. Κάτι μοναδικό! Μερικοί άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να το κάνουν. Άλλοι πάλι όχι τόσο πολύ. Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα ταξίδι σαν αυτά που κάνατε πριν αποκτήσετε παιδιά και μπορεί να γίνει αρκετά απαιτητικό. Πρέπει να είστε έτοιμοι και καλά προγραμματισμένοι. Και χρειάζεται υπομονή. Πολλή υπομονή. Και λίγο περισσότερο υπομονή. Και, στη συνέχεια, λίγο περισσότερο ….

Αλλά υπάρχει η ανταμοιβή. Είναι ένα δυνατό συναίσθημα. Όπως και η ίδια η ιδιότητα του γονέα, είναι κάτι που δεν το κατανοούμε, παρά μόνο όταν βρεθούμε μέσα σε αυτό. Δεν μπορείτε να πάτε εκεί με κάποια άλλη διαδρομή. Δεν υπάρχουν συντομεύσεις για τη μητρότητα και την πατρότητα. Υπάρχει κάτι μοναδικό στα ταξίδια με τα παιδιά. Δεν μπορείς απλά να το φανταστείς. Ή να προσποιηθείς. Δεν μπορείς να το συνοψίσεις σε μια καρτ ποστάλ. Πρέπει να το ζήσεις.

Οι περισσότεροι ενήλικες αγαπούσαν τα ταξίδια προ του γάμου και στη συνέχεια, αγαπούσαν να ταξιδεύουν με τον/τη σύζυγό τους, μετά το γάμο. Και οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούν να αγαπούν ακόμα περισσότερο τα ταξίδια, τώρα που έχουν παιδιά. Το ταξίδι περνάει σε ένα άλλο επίπεδο. Ένα διαφορετικό επίπεδο. Είναι σχεδόν μια εντελώς καινούργια εμπειρία.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο που αλλάζει το όλο θέμα. Βιώνετε μια άλλη πλευρά της ζωής. Μοιράζεστε κάτι με τους ντόπιους, που άλλοι ταξιδιώτες δεν μπορούν. Ακόμα και ο πιο αγενής οδηγός ταξί, όταν βλέπει τα παιδιά σας θα μιλήσει για τα δικά του παιδιά και θα σας προσεγγίσει με κατανόηση. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σταματήσει αυτούς τούς μικρούς χαριτωμένους backpackers να βιώσουν αυτό που και εσείς βιώνετε. Και τόσα άλλα!

Kάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου προτάσεις,σεμινάρια Wellness και Yoga Retreats!

Θα πρέπει να σταματήσετε να επηρεάζεστε από τις υπερβολές που ακούγονται συνεχώς. Να μην γίνετε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που στο τέλος της ζωής του επιθυμεί να είχε κάνει αυτό ή εκείνο ή το άλλο και ποτέ δεν το έκανε. Μην φτάσετε στο τέλος της ζωής σας ευχόμενοι να είχατε κάνει κάτι το ιδιαίτερο και μοναδικό με τα παιδιά σας, όταν θα μπορούσατε. Έχετε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο… από τη στιγμή που γεννιούνται τα παιδιά αυτό το περιθώριο στενεύει πολύ γρήγορα! Έχετε μια επιλογή. Υπάρχουν πολλά στη ζωή που θέλετε να κάνετε και ονειρεύεστε. Αλλά αυτό δεν είναι σαν να διαβάζουμε ποίηση ή να μαθαίνουμε τένις ή να κάνουμε ένα μάθημα γιόγκα. Αυτά είναι πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν είστε 25, 45 ή 85 χωρίς να κάνει και μεγάλη διαφορά.

Αλλά ένα ταξίδι με τα παιδιά σας είναι κάτι που πρέπει να κάνετε τώρα. Ξεκινήστε τον προγραμματισμό. Αρχίστε να σκέφτεστε. Ξεκινήστε με βιβλία-οδηγούς, χάρτες, κοιτάζοντας φωτογραφίες από παραλίες και βουνά και γέφυρες και μεγάλες αγορές και δείτε τον εαυτό σας με τα παιδιά σας, σιγά σιγά μέσα από τη μαγεία. Συνειδητοποιήστε ότι είναι δυνατόν! Μπορείτε να το κάνετε! Αδράξτε την ευκαιρία να ταξιδέψτε με τα παιδιά σας.

Kείμενο: Ιωάννης Νούσκας

Kάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλες τις νέες δημοσιεύσεις!

 

173 total views, 1 views today

Please follow and like us:
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *