Όλα θα πάνε καλά…

Έφυγε και το τελευταίο πλοίο της βδομάδας για πέρα… μαζί του και οι τελευταίοι τουρίστες, οι γείτονες του σαββατοκύριακου, νεοαποκτηθέντες φίλοι κάποιοι απ΄ αυτούς.

Εμάς δεν είναι πια η πρωτεύουσα ο προορισμός μας, μετράμε κάποια  χρόνια στην καινούρια μας εστία και συνεχίζουμε «οι άνθρωποι της πόλης» – σα μικρά παιδιά που ανοίγουν πακέτα δώρων – να ανακαλύπτουμε

… την πολυτέλεια του να μην σε κυνηγάει ο χρόνος

… τι σημαίνει να προσλαμβάνουν οι αισθήσεις φιλικά με τον άνθρωπο ερεθίσματα, εικόνες, ήχους, γεύσεις, μυρωδιές

… την ευεργετική από κάθε άποψη ενασχόληση με τη γη

… την ησυχία γύρω μας, έχοντας τον απαραίτητο ζωτικό χώρο για να αναπνέουμε – η πάλη για την ησυχία εντός μας είναι καθημερινή, η επίτευξή της και η απώλειά της συνεχής εναλλαγή…

… τον κυκλαδίτικο αέρα που τα βράδια νανουρίζει το τρομαγμένο παιδί μέσα μας διώχνοντας τους κακούς δράκους μακριά και ψιθυρίζοντας στ΄ αυτί: «όλα θα πάνε καλά».

Η φύση πάντα εκεί να μας ξαφνιάζει και να μας παρηγορεί με τη μυρωδιά του νυχτολούλουδου, τη γεύση της παγωμένης λουίζας, τη λυτρωτική αγκαλιά της θάλασσας, βάπτισμα κάθαρσης… αποκαμωμένος ο άνθρωπος ρίχνεται στην αγκαλιά της και ελευθερώνεται, στέκεται και την αγναντεύει αναζητώντας διεξόδους από τον εαυτό του και τον πολιτισμό που δημιούργησε.

Ο κόσμος εδώ ανήσυχος όπως παντού, το εργασιακό μέλλον σκοτεινό…

Σίγουρο είναι πάντως πως το πνεύμα και την ψυχή δεν μπορεί κανείς να τα καθυποτάξει αν δεν του το επιτρέψουμε. Και όσους δεν έχουν γερές αντιστάσεις ας τους βοηθήσουν αυτοί που έχουν ισχυροποιώντας παράλληλα τις δικές τους.

Όμορφοι που είμαστε οι άνθρωποι όταν είμαστε ελλιπείς αλλά καλοπροαίρετοι, πειραχτήρια αλλά και αυτοσαρκαζόμενοι, απόλυτοι αλλά και τρυφεροί, σφάλλοντες αλλά μετανοούντες, ανεπαρκείς αλλά ουρανό ατενίζοντες…

καλή δύναμη σε όλους μας

Ολυμπία

 

Η Ολυμπία  εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά τα τελευταία χρόνια ζει σ΄ένα νησί των Κυκλάδων.

1,450 total views, 1 views today

Please follow and like us:
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *