Περίσσεψε φαγητό; H ποιότητα και η γεύση επαναπροσδιορίζονται!

Τόσο η βιομηχανία τροφίμων, όσο και εμείς ευθυνόμαστε για τα απόβλητα που πετάμε όσον αφορά τρόφιμα που δεν καταναλώνουμε.

Η νοοτροπία να ζητάμε τις τροφές που δεν καταναλώνουμε «σε πακέτο για το σπίτι» στο εστιατόριο, στη ταβέρνα καθώς επίσης να αξιοποιούμε τα φαγητά που έμειναν μέσα στην εβδομάδα είναι κάτι που εφαρμόζεται από τη μειοψηφία.

Ο σεφ Douglas McMaster αποφάσισε να μας δώσει ένα ηθικό μήνυμα στο παραπάνω πρόβλημα όταν πριν από 3 χρόνια άνοιξε το Σίλο, στο Μπράιτον. Πρόκειται για το 1ο εστιατόριο στην Αγγλία που αξιοποιεί με δημιουργικό τρόπο τα τρόφιμα που δεν καταναλώνονται. Με ένα συγκεκριμένο μηχάνημα μετατρέπουν σε κομπόστ τις τροφές εκείνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά.

Η συγκεκριμένη καινοτομία επιδεικνύει σεβασμό στο περιβάλλον και σεβασμό στην τροφή που βάζουμε στο σώμα μας. Ελαχιστοποιώντας την υπερ-επεξεργασία των υλικών στοχεύει  στην διατήρηση των θρεπτικών τους συστατικών και την ακεραιότητα στη διαδικασία παραγωγής ενός φαγητού.

Ο ιδρυτής και εμπνευστής της πρωτοποριακής αυτής ιδέας όχι μόνο, πιστεύει πως ένα τέτοιο μοντέλο εστιατορίου μπορεί να επιβιώσει αλλά και να ευδοκιμήσει.

Η κεντρική ιδέα προέρχεται από τον στόχο δημιουργίας φρέσκων γευμάτων στην κουζίνα μας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει o ΜcMaster: «Δεν υπαγορεύουμε εμείς στη φύση αλλά η φύση προς εμάς».

Προσπαθώντας να υιοθετήσει μια «καθαρότερη» διατροφή χρησιμοποιεί σύγχρονες και αρχαίες τεχνικές μαζί.

Ο McMaster ελπίζει να δείξει και σε άλλες επιχειρήσεις ότι τα μικρά οικολογικά αγροκτήματα είναι σε θέση να τροφοδοτήσουν τον κόσμο.

Μακάρι τέτοιες επιχειρηματικές πρακτικές να ωριμάσουν κάποια στιγμή ακόμη περισσότερο μέσα μας, να έρθουν στη χώρα μας και να τις υποστηρίξουμε.

Περίσσεψε φαγητό; Αξιοποίησε το στο επόμενο γεύμα σου!

Photo credits: Silo

616 total views, 1 views today

Please follow and like us:
0
Ioanna Ioannidou

Ioanna Ioannidou

H Ιωάννα Ιωαννίδου είναι Content Writer και Διορθώτρια Κειμένων ενώ καλλιεργεί την περιβαλλοντική της συνείδηση καθημερινά. Γράφει για όλα τα θέματα που αφορούν την πράσινη ατζέντα όπως βιώσιμη μόδα, διαλογισμός, γιόγκα, ταξίδια και εναλλακτικές θεραπείες καθώς πιστεύει σε έναν ολιστικό τρόπο σκέψης που υιοθέτησε τα τελευταία χρόνια καταφέρνοντας να αποκτήσει μια πιο πράσινη, οικολογική στάση ζωής μειώνοντας αισθητά το άγχος από την καθημερινότητα. Εξασκείτε στη Yoga και μαθαίνει Thai Massage.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *