Singing bowls: Βρες αρμονία λόγω των σφαιρικών ήχων και δονήσεων που νιώθεις!

Το σύμπαν αντηχεί την κίνηση των πλανητών (Πυθαγόρας), ο άνθρωπος είναι ήχος και ο καθένας διακρίνεται από τον δικό του χαρακτηριστικό ήχo!
Οι ατομικές δονήσεις συνθέτουν την κάθε προσωπικότητα

Πριν από 4.000 χρόνια, τα κείμενα των Βέδων (θρησκευτικά κείμενα στη σανσκριτική γλώσσα) αποτέλεσαν την αφετηρία μιας θεραπείας η οποία βασίζεται στους ήχους και πρεσβεύει τη δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος να παραμένει υγιής, σε πλήρη αρμονία με το σώμα. Τα πάντα στη φύση αναζητούν την αρμονία, άρα και ο άνθρωπος θεωρείται υπεύθυνος για την εύρεση αυτής.

Τα singing bowls αποτελούν μια αρχέγονη εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου να δώσει σχήμα στον ήχο και να χρησιμοποιήσει την επίδραση του για την επίτευξη της αρμονίας και της υγείας.

Πώς κατασκευάζεται ένα singing bowl;

Για τη δημιουργία ενός singing bowl γίνεται η σύντηξη επτά έως δώδεκα καθαρών μετάλλων, των εφτά μετάλλων που αντιστοιχούν στους πλανήτες –χρυσός, ασήμι, υδράργυρος, χαλκός, σίδηρος, κασσίτερος και μόλυβδος αλλά και ψευδάργυρος, σίδηρος από μετεωρίτη, βισμούθιο, γαληνίτης και σιδηροπυρίτης.

Τι το ξεχωριστό έχουν τα Θιβετιανά singing bowls;

Στα Θιβετιανά singing bowls προστίθεται ένα κομμάτι από παλιότερο singing bowl ως φορέας πληροφοριών της παλαιάς γνώσης. Αυτό κάνει κάθε singing bowl μοναδικό ακόμη και αν εξωτερικά είναι όμοιο με κάποιο άλλο.

Τι πρέπει να προσέξετε στην επιλογή singing bowl

Το κράμα των μετάλλων είναι καθοριστικός παράγοντας για την ποιότητα των δονήσεων και τον ήχο του singing bowl τα οποία υπάρχουν σε πολλά σχέδια, μεγέθη και τονικότητες.

Γιατί να επιλέξεις ένα singing bowl;

Τα singing bowls σε βοηθούν να βρεθείς σε αρμονία, λόγω των σφαιρικών ήχων και των δονήσεων που νιώθεις, όταν το δονείς με τον ξύλινο κύλινδρο (χτυπώντας ή ακουμπώντας κυκλικά και συνεχώς το χείλος της μεταλλικής επιφάνειάς τους, καθώς συνήθως συνιστούν κράμα από 7 ή 9 μέταλλα): αρχικά στην παλάμη και από εκεί μέσω του χεριού, αυτές εισχωρούν σε όλο το σώμα -το οποίο αποτελείται κατά 70% από νερό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ Ηχοθεραπεία-Ηχομασάζ: Με τη δύναμη του ήχου

Όπως τα ομόκεντρα κύματα που δημιουργεί η πτώση ενός βότσαλου στην επιφάνεια μιας λίμνης, ομοίως εξαπλώνονται οι δονήσεις από το singing bowl στο ανθρώπινο σώμα.

Εάν στο τελευταίο δεν υφίστανται σημεία που φράζουν την ενέργεια, τότε οι δονήσεις ρέουν χωρίς εμπόδιο και εξωτερικεύονται από τα δάχτυλα των ποδιών και τις ρίζες των μαλλιών. Αν, πάλι, έχουν δημιουργηθεί πολλαπλά φράγματα μες στο σώμα, εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, τότε οι δονήσεις σταματούν στα σημεία αυτά και προσπαθούν να τα διανοίξουν ώστε να ρέει ξανά η ενέργεια.

Το singing bowl σου προσφέρει την ευκαιρία να καθαρίσεις το σώμα και το χώρο σου από την αρνητική ενέργεια και να την αντικαταστήσεις με θετική. Έτσι, διαλογίζεσαι και, επιπλέον, ανακαλύπτεις το σώμα σου ξανά νιώθοντας τη ροή των ήχων.

Με το singing bowl μπορείς να κάνεις διαλογισμό με ήχο, ηχομασάζ και ηχοθεραπεία.

Κείμενο: PARADISE WATERFALLS

Kάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου προτάσεις,σεμινάρια Wellness και Yoga Retreats!

 

375 total views, 2 views today

Please follow and like us:
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *