Tο κίνημα του Σαββατοκύριακου

Βαφτίζεται έτσι γιατί πραγματικά θα πρέπει να το ακολουθήσουμε σαν κίνημα και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη δουλειά μας.
Έχετε αναρωτηθεί πόσες φορές μέσα στο μήνα έχουμε δουλειά την οποία πρέπει να διεκπεραιώσουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο;
Πάρα πολλές! Συνήθως το Σαββατοκύριακο είτε αναγκαζόμαστε να πάμε κανονικά στην εργασία μας αν κρίνω εξ ιδίων, είτε να την κουβαλήσουμε στο σπίτι.

Και δεν είναι απαραίτητο αυτό να είναι κακό αν βρούμε τον τρόπο να το ισορροπήσουμε μαζί με τις άλλες δραστηριότητες που έχουν να κάνουν είτε με εργασίες του σπιτιού είτε με προσωπικό χρόνο χαλάρωσης.
Παραθέτουμε λοιπόν μερικά tips τα οποία θα βοηθήσουν να ισορροπήσουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο ενώ πρέπει και να εργαστούμε. Και προσοχή το πρέπει θα πρέπει να ορίζεται από εμάς τους ίδιους είτε είμαστε υπάλληλοι σε κάποια εργασία είτε η εργασία είναι δική μας.

Καλό είναι να μη κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας ότι δε χρειάζεται να δουλέψουμε έστω και λίγο το Σαββατοκύριακο διότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι το κάνουμε όλοι. Ούτε όμως και να επιδιώκουμε να δουλεύουμε ενώ δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

 1. Το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος στον οποίο πρέπει να είμαστε στη δουλειά. Θα μπορούσαμε κάλλιστα πριν ξεκινήσουμε την εργασία μας στο σπίτι ή πριν πάμε στο γραφείο να κάνουμε μία δραστηριότητα που να έχει να κάνει με κάποιο χόμπι που ακολουθούμε είτε αυτό είναι γυμναστική είτε ένας καφές με κάποιο φίλο ή φίλη είτε ότι άλλο επιλέξουμε να κάνουμε. Το οποίο βέβαια μπορεί να γίνει και αντίστροφα. Μπορούμε να πάμε στη δουλειά ότι ώρα νιώθουμε ότι θέλουμε να πάμε ή να ξεκινήσουμε και στη συνέχεια να κάνουμε μία ευχάριστη διακοπή. Επίσης αν μέσα στο Σαββατοκύριακο υπάρχουν κάποια ραντεβού τα οποία δεν μετακινούνται χρονικά, θα πρέπει να συντονιστούμε είτε πριν είτε μετά από αυτά αναλόγως. Ακόμα πιο έξυπνο όμως είναι να τα προσαρμόσουμε στις δικές μας ανάγκες.
  Με αυτό τον τρόπο οι χρονικοί περιορισμοί γίνονται πιο φιλικοί στη διαχείριση τους.
 2. Η εργασία μας πολύ πιθανό να μην είναι πολύ κοντά στην οικία μας και να υπάρχει μια ελάχιστη απόσταση να διανύσουμε ή χρονικά να καταναλώσουμε. Αυτό ας μην λειτουργήσει αρνητικά: We have been given the gift of time, ακόμα και ο Gandal το επισήμανε στο Lord of the rings. Το πιο ακριβό αγαθό στην εποχή μας είναι ακριβώς αυτό. Εννοείται ότι μπορούμε να διαβάσουμε κάποιο περιοδικό ή απλά να χαλαρώσουμε προσπαθώντας να μην σκεφτόμαστε τίποτα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αδειάζουμε το μυαλό μας!
  Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν το χρόνο!
 3. Μια πολύ χαλαρωτική πινελιά είναι να τοποθετούμε στο χώρο εργασίας μας φρέσκα λουλούδια και ακόμα καλύτερα αν αυτά είναι από τις γλάστρες στο μπαλκόνι ή από τον κήπο μας. Το Σαββατοκύριακο πάντα έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω να κόψουμε μερικά λουλούδια και με φροντίδα να τα μεταφέρουμε στο γραφείο ή απλά στο γραφείο του σπιτιού. Αυτή ακριβώς η φροντίδα είναι που θα μας χαλαρώσει τη διάθεση και θα χρωματίσει το χώρο!
 4. Μουσική παρακαλώ!
  Η παγκόσμια γλώσσα! Ενώνει τους πάντες. Μπορεί να είναι η παρέα μας στο λεωφορείο, αυτοκίνητο ή όποιο άλλο μέσο αλλά και το μουσικό χαλί για να εργαστούμε μέσα στο σπίτι, ή στο γραφείο και καθ’ οδόν για την εργασία μας. Μην την ξεχνάτε ποτέ!
 5. Κίνηση ματ στην καθημερινή ρουτίνα της εργασίας είναι να μην καθίσετε στον ίδιο χώρο που δουλεύετε καθημερινά αλλά να μετακινηθείτε. Ακόμα και αν το Pc σας δεν μετακινείται μπορείτε κάποιος εργασίες οργάνωσης ή άλλης διαχείρισης να τις διεκπεραιώσετε σε διαφορετικό χώρο. Ακόμα όμως και αν αυτό δεν είναι εφικτό γιατί ξέρω πολύ καλά πως ο χώρος μας είναι η βολή μας και πάλι μικρές αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν: μερικές αλλαγές στα αντικείμενα του γραφείου, λουλούδια, μουσική, ένας ωραίος καφές, και μια πιο χαλαρή διάθεση!
 6. Το πιο σημαντικό tip από όλα όμως είναι η καλή διάθεση! Αφού δε γίνεται να το αποφύγετε καλό είναι να το ευχαριστηθείτε! Βάλτε πιο χαλαρό ωράριο, ή καθόλου ωράριο, χρησιμοποιήστε κάποια από τα πιο πάνω tips και εργαστείτε χωρίς άγχος!
 7. Τελευταίο άλλο όχι λιγότερο σημαντικό tip, είναι να σταματήσετε για λίγη ώρα οποιαδήποτε δραστηριότητα και να χαλαρώσετε μέσα στο χώρο σας προσπαθώντας να φέρετε νοητά το σώμα σας όπου εσείς επιθυμείτε. Αυτό αγαπητοί μου φίλοι λέγετε οραματισμός και είναι μια πολύ δυνατή τεχνική διαλογισμού όπου ο νους και η φαντασία μπορεί να σας προσφέρει μια απίστευτη εμπειρία χαλάρωσης, ώστε μετά να επανέλθετε δριμύτεροι!

Both and more όπως πάντα!

1,144 total views, 1 views today

Please follow and like us:
0
Mia Evgeniadou

Mia Evgeniadou

Η Μία Ευγενιάδου είναι Μηχανικός Κλωστοϋφαντουργίας με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εξειδικευτεί στον τομέα της Μόδας δημιουργώντας το Showroom10, το πρώτο showroom μόνο με Έλληνες σχεδιαστές -τους οποίους οδηγεί στην επιτυχία έχοντας ως κριτήριο την εμπορικότητα και τη γνησιότητα του κάθε brand. Το ευ ζην και η καλή φυσική κατάσταση ήταν και είναι το μεγαλύτερο πάθος της. Πιστεύει πως το πιο δυνατό fashion trend είναι να είσαι καλά, ισορροπημένος, δυνατός, διαφορετικός και να «θαυμάζεις» τον εαυτό σου με το να είσαι αυτό-παρακινούμενος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *