Urban dance society by Cristianna Skiada

Η ανεξάρτητη επαγγελματική ομάδα Σύγχρονου Χορού της Χριστιάνας Σκιαδά παρουσίασε το δεύτερο μέρος της τριλογίας, Rhezus+Vol.2 στο θέατρο Αλκμήνη!

Η ομάδα απέδωσε με πολύ έντονο και ουσιαστικό τρόπο, το πολύ καίριο θέμα της μετακίνησης πληθυσμών σε άλλες χώρες για την επίτευξη καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και επιβίωσης, καθώς και την αποδοχή ή μη αποδοχή αυτών, από τις υφιστάμενες κοινωνικές ομάδες.

Ο χορός σαν μορφή έκφρασης σε συνδυασμό με χορογραφημένες φόρμες της αρχαίας πολεμικής τέχνης των Κινέζων Μοναχών Shaolin, εκφράζει άμεσα και επικοινωνεί πολύ έντονα την κάθε δράση των πρωταγωνιστών. Όπως σε κάθε παραστατική τέχνη, χορευτές και θεατές, εμπλέκονται βιωματικά.

Η προσέγγιση της Χριστιάννας Σκιαδά ξεδιπλώνει και αυτή την πτυχή της κοινωνίας και μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους.

Μας δραστηριοποιεί πνευματικά και μας ωθεί σε δράσεις ουσίας.

Tο fashionwellnessgr έγινε χορηγός επικοινωνίας σε αυτή τη διαφορετική θεατρική εμπειρία και συνομίλησε με τη Χριστιάννα Σκιαδά και τον Μαρίνο Πομόνη, ιδρύτρια και συνιδρυτή αυτής της Επαγγελματικής Ομάδας Σύγχρονου Χορού.

Ας μάθουμε όμως περισσότερα.

  1. Πότε ιδρύθηκε η ομάδα;

 Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού «Χριστιάννα Σκιαδά» ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2014, παρουσιάζοντας το πρώτο της έργο «Το Αναπόφευκτο». Ήταν η πρώτη προσπάθεια μέσω του Σύγχρονου Χορού ώστε να αποτυπωθούν τα προβλήματα που προκύπτουν στον ψυχικό κόσμο των Νέων, από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου, των social media και των gadgets που κατακλύζουν πλέον την καθημερινότητά μας.

  1. Ποια είναι η ανάγκη δημιουργίας μίας ομάδας σύγχρονου χορού;

 Η ανάγκη έκφρασης και μετάδοσης συναισθημάτων, μέσω της τέχνης ενός συστήματος χορού που βασίζεται και γεννήθηκε με γνώμονα τον κλασσικό χορό. Υπάρχουν – ευτυχώς – πολλές ομάδες στη χώρα μας αναλογικά με τον πληθυσμό μας, η κάθε μία με το δικό της ρόλο, το δικό της στίγμα. Ο ρόλος της ομάδας μας η οποία στελεχώνεται από επαγγελματίες κλασσικούς και σύγχρονους χορευτές, είναι – μέσα από χορογραφημένες ιστορίες με σκελετό, αρχή μέση και τέλος – να μεταφέρει κοινωνικά μηνύματα να προβληματίσει και να αφυπνίσει. Παράλληλα είναι πολύ σημαντικό να αναδειχθεί η ομορφιά και ο πνευματικός πλούτος που απορρέει από τον Σύγχρονο Χορό.

  1. Ποιά είναι η διαφοροποίηση σας σε σχέση με αντίστοιχες ομάδες;

 Θα έλεγα η πρωτοτυπία των θεμάτων και των έργων που παρουσιάζουμε. Είναι από την αρχή μέχρι το τέλος «γεννημένα» από την ψυχή μας, δεν κάνουμε διασκευές, προσπαθούμε μέσα από το εναλλακτικό θέαμα να προσεγγίσουμε και να επικοινωνήσουμε και με τον απλό θεατή μέσα από κατανοητές και ρεαλιστικές καταστάσεις, που όμως απασχολούν σοβαρά την καθημερινότητά μας.

  1. Ποιό είναι το έργο της ομάδας μέχρι σήμερα;

Η ομάδα μας έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα 4 διαφορετικές παραγωγές, εντός και εκτός Αθηνών. Στόχος μας είναι μία παραγωγή το έτος, δεδομένου το ότι δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα καμία οικονομική βοήθεια από κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα.

  1. Πως αποφασίζετε να ξεκινήσετε ένα νέο project και ποια είναι η σειρά των ενεργειών;

Το επόμενο project ξεκινά να γεννιέται αμέσως μετά την υπόκλιση της τελευταίας προηγούμενης παράστασης. Το δουλεύουμε με μολύβι και χαρτί κάθε καλοκαίρι και το Φθινόπωρο προχωράμε σε audition χορευτών, κυρίως με υποκριτικές ικανότητες. Τέλος Οκτώβρη ξεκινουν οι πρόβες και μετά τις διακοπές του Πάσχα, (6 μήνες μετά) ανεβάζουμε τις παραστάσεις μας. Η σκηνοθεσία  και η παραγωγή γίνεται αποκλειστικά από εμάς τους δύο. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τη γνώμη και τις απόψεις όλων των μελών της ομάδας τα οποία μέχρι στιγμής έχουν συμβάλει σημαντικά στο έργο μας.

  1. Ο χώρος δράσης σας είναι ειδικός και ιδιαίτερος. Πως είναι οι συνεργασίες και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε;

 Οι συνεργασίες με τα μέλη της ομάδας είναι σχετικά ομαλές ανθρώπινες και σε πολύ καλό κλίμα.  Φροντίζουμε κάθε χρόνο να συνεργαζόμαστε με ολοκληρωμένους επαγγελματίες καλλιτέχνες και είμαστε περήφανοι για τους συνεργάτες μας. Οι δυσκολίες που εμφανίζονται στον τομέα της Παραγωγής είναι συνήθεις, αναμενόμενες και οφείλονται στην κουλτούρα και τον τρόπο λειτουργίας ενός γενικότερου Βαλκανικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

  1. Η τέχνη του χορού εξελίσσετε και αλλάζει πολύ γρήγορα. Ποιο αποτελεί το βασικότερο πρώτο βήμα για να πετύχει ένας χορευτής;

 Τρείς είναι οι βασικοί πυλώνες, κάτι το οποίο θα υποστηρίζω σθεναρά, «δουλειά», «δουλειά» και «δουλειά». Προσωπικά πιστεύω πολύ στην άποψη ότι όποιος καλλιτέχνης έχει αστείρευτο ταλέντο είναι «καταδικασμένος», γιατί πολύ εύκολα επαναπαύεται στο χάρισμα που τον διακρίνει και δεν δουλεύει αρκετά. Αυτή είναι και η καταδίκη του.

  1. Ποιο είναι το δικό σας moto;

 Σκληρή δουλειά, συνέπεια, ρεαλισμός, σεβασμός στον καλλιτέχνη, το κοινό και τον θεατή. Το χειροκρότημα και η αγάπη του κοινού είναι η μεγαλύτερη αμοιβή μας.

Λίγα λόγια για τους ιδρυτές:

Χριστιάννα Σκιαδά, founder – ιδρύτρια της ομάδας, Διπλωματούχος καθηγήτρια Χορού, Χορογράφος, Σκηνοθέτης, απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ραλλούς Μάνου. Φοίτησε επίσης στην δραματική σχολή Τράγκα. Χόρεψε ως επαγγελματίας πάνω από 12 χρόνια σε εναλλακτική σκηνή αλλά και εμπορικό θέατρο. Σταθμός στην καριέρα της η συμμετοχή της στο musical Grease το 1998. Χόρεψε ως free launcher στην Εθνική Λυρική Σκηνή ενώ συμμετείχε σε πλήθος ανεξάρτητων επαγγελματικών ομάδων χορού τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Το 2012 ίδρυσε την αναγνωρισμένη από το Κράτος ερασιτεχνική σχολή Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού Urban Dance Society by Cristianna Skiada με έδρα την Αργυρούπολη ενώ το 2014 παρουσιάστηκε η πρώτη παράσταση της επαγγελματικής ομάδας στο θέατρο Αλκμήνη με τίτλο “Το Αναπόφευκτο”. Η Χριστιάννα Σκιαδά συνεχίζει να χορεύει ακόμα και σήμερα τόσο στις ερασιτεχνικές παραστάσεις της σχολής της όσο και στις παραστάσεις της επαγγελματικής ομάδας.

Μαρίνος Πομόνης, founder – συνιδρυτής της ομάδας. Σεναριογράφος, Παραγωγός, Strategy Planner. Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το SDA Bocconi Milano Italia. Σύμβουλος επιχειρήσεων από το 1999 σε Ελλάδα και Εξωτερικό, πρώην μόνιμος κάτοικος και επιχειρηματίας στο Μιλάνο της Ιταλίας στον τομέα του Στρατηγικού Σχεδιασμού και των συμβουλευτικών υπηρεσιών. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Το 2014 συν ιδρύει με τη Χριστιάννα Σκιαδά την επαγγελματική ομάδα Σύγχρονου Χορού “Χριστιάννα Σκιαδά” και παρουσιάζει από το πρίσμα του Παραγωγού και του σεναριογράφου το έργο “Το Αναπόφευκτο” σε χορογραφία και σκηνοθεσία της Χριστιάννας Σκιαδά. Από  το 2012 έχει αναλάβει το επιχειρησιακό κομμάτι της ερασιτεχνικής σχολής κλασσικού και σύγχρονου χορού της Χριστιάννας Σκιαδά ενώ παράλληλα εργάζεται και ως σύμβουλος ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Μιλάει 3 γλώσσες.

763 total views, 1 views today

Please follow and like us:
0
Mia Evgeniadou

Mia Evgeniadou

Η Μία Ευγενιάδου είναι Μηχανικός Κλωστοϋφαντουργίας με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εξειδικευτεί στον τομέα της Μόδας δημιουργώντας το Showroom10, το πρώτο showroom μόνο με Έλληνες σχεδιαστές -τους οποίους οδηγεί στην επιτυχία έχοντας ως κριτήριο την εμπορικότητα και τη γνησιότητα του κάθε brand. Το ευ ζην και η καλή φυσική κατάσταση ήταν και είναι το μεγαλύτερο πάθος της. Πιστεύει πως το πιο δυνατό fashion trend είναι να είσαι καλά, ισορροπημένος, δυνατός, διαφορετικός και να «θαυμάζεις» τον εαυτό σου με το να είσαι αυτό-παρακινούμενος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *