[ΒΙΝΤΕΟ] Το κίνημα της ευεξίας συνεχίζεται ανοδικά και το 2019!

H σύνδεση της μόδας και της ευεξίας παραδοσιακά δεν υπήρχε όμως η αξιοσημείωτη ανάπτυξη του κινήματος ευεξίας αφήνει σε όλους μας την επιλογή να ανεβούμε στο τρένο ή να μείνουμε πίσω.

Tα τελευταία χρόνια η λέξη ευεξία μπήκε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο ενώ πάσης φύσεως εναλλακτικές θεραπείες διεκδίκησαν το ενδιαφέρον μας. Σε ολόκληρο τον κόσμο πλέον η ανάγκη για wellbeing είναι σημαντικά πιο αυξημένη από εκείνη των προηγούμενων χρόνων και οι εμπειρίες βελτίωσης του σώματος και του νου έχουν γίνει «μόδα».

Σύμφωνα με έρευνα από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ευεξίας, η παγκόσμια βιομηχανία ευεξίας αυξήθηκε σε 20,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, αριθμός μεγαλύτερος κατά 12,8% από το 2015.

Δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση πως «Προσωπική Φροντίδα, Ομορφιά και Αντιγήρανση» είναι ο τομέας με την μεγαλύτερη ανάπτυξη καθώς οι επιχειρήσεις ξοδεύουν σχεδόν 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις.

Η τάση είναι ορατή καθώς οι γυναίκες αναζητούν τη φυσική περιποίηση ομορφιάς και αγοράζουν φυσικά καλλυντικά χωρίς χημικά συστατικά. Επίσης, για μεγαλύτερες ηλικίες η προστασία κατά της αντιγήρανσης είναι εξίσου σημαντική.

Πλατφόρμες ευεξίας και lifestyle όπως η Goop, της Gwyneth Paltrow διπλασιάζουν τα κέρδη τους από το ηλεκτρονικό εμπόριο, με προϊόντα και υπηρεσίας ευεξίας και αντιγήρανσης επιβραβεύοντας το κίνημα ευεξίας.

Ο δεύτερος σημαντικός τομέας βάση της έρευνας είναι η «Υγιεινή Διατροφή» και η επιθυμία μας να χάσουμε βάρος μέσα από μια ολιστική προσέγγιση. Θυμίζουμε τα διάφορα app που αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο όπως για παράδειγμα το Headspace app, το πρόγραμμα της καθημερινής, υγιεινής μας συνήθειας που απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν να χάσουν βάρος.

Στα πλαίσια μιας περισσότερο ειδικευμένης βιομηχανίας ο τουρισμός προσπαθεί να ευθυγραμμιστεί με την αυξανόμενη ζήτηση για διακοπές που συνδυάζουν τα ταξίδια και την πρακτική της γιόγκα.

Ένα ποιοτικό κέντρο ευεξίας και spa μπορεί να είναι μέρος του προγράμματος ευεξίας προσφέροντας πακέτα για ολοήμερες ή ολιγοήμερες διακοπές-εμπειρίες με βάση τον υγιεινό τρόπο ζωής που πρέπει να ακολουθούμε κάθε μέρα.

Μπορείτε να κάνετε το μασάζ σας μια ή δύο φορές το μήνα για να κρατήσετε τους μύες σας μαλακούς, να περπατήσετε στη φύση ή να ευθυγραμμιστείτε με τα τσάκρα σας πιο εύκολα από ποτέ!

Kάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου προτάσεις,σεμινάρια Wellness και Yoga Retreats!

Νέα brands και applications δίνουν βαρύτητα στον καθοδηγούμενο διαλογισμό και ακολουθούν τη φιλοσοφία του slow living.

Όποια περίπτωση και αν εξετάσουμε η βιομηχανία της ευεξίας δεν φαίνεται να μειώνεται ούτε εγχώρια, ούτε σε παγκόσμιο επίπεδο.

H τάση της ευεξίας σημαίνει ότι αναζητάτε την βέλτιστη υγεία, ευεξία και αναζωογόνηση ενώ βάση στοιχείων επενδύετε χρήματα, χρόνο και ενέργεια σε πράγματα ή και εμπειρίες που σας βοηθούν να πετύχετε μια αρμονία μέσα σας. Αυτό περιλαμβάνει διατροφή, άσκηση και θεραπείες που σας δίνουν μια πιο ευχάριστη και ισορροπημένη ζωή.

Kάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλες τις νέες δημοσιεύσεις!

156 total views, 1 views today

Please follow and like us:
0
Ioanna Ioannidou

Ioanna Ioannidou

H Ιωάννα Ιωαννίδου είναι Content Writer και Διορθώτρια Κειμένων ενώ καλλιεργεί την περιβαλλοντική της συνείδηση καθημερινά. Γράφει για όλα τα θέματα που αφορούν την πράσινη ατζέντα όπως βιώσιμη μόδα, διαλογισμός, γιόγκα, ταξίδια και εναλλακτικές θεραπείες καθώς πιστεύει σε έναν ολιστικό τρόπο σκέψης που υιοθέτησε τα τελευταία χρόνια καταφέρνοντας να αποκτήσει μια πιο πράσινη, οικολογική στάση ζωής μειώνοντας αισθητά το άγχος από την καθημερινότητα. Εξασκείτε στη Yoga και μαθαίνει Thai Massage.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *