Μεταμορφώστε τη σχέση σας με το φαγητό -Τρώω μόνο όταν Πεινάω και Απολαμβάνω!

Το Πρώτο Ολιστικό πρόγραμμα Ενσυνείδητης Διατροφής HolMinD®

Νοιώθετε συχνά, την μια στιγμή να μην σκέφτεστε το φαγητό και την άλλη να πεθαίνετε της πείνας; Περνάτε έξω από ένα φούρνο και δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην μυρωδιά των κρουασάν και των κέικ, ενώ μόλις έχετε τελειώσει το γεύμα σας.

Πεινάτε ξαφνικά για συγκεκριμένο είδος φαγητού, όπως σοκολάτα, πίτσα, τσιπς κλπ. Συνεχίζετε να τρώτε, παρόλο που νοιώθετε ότι έχετε χορτάσει; Όταν εκνευρίζεστε ή αγχώνεστε, αντί να εκφράσετε τα συναισθήματα σας, νοιώθετε έντονη επιθυμία να φάτε σοκολάτα, πάστες, παγωτό ή χάμπουργκερ και τελικά τρώτε; Νοιώθετε συχνά την ανάγκη αυτή, ειδικά το απόγευμα;

Αν αυτά σας φαίνονται γνωστά, τότε μάλλον τρώτε με βάση την συναισθηματική πείνα και την διάθεση σας και όχι με την φυσική πείνα.

Όμως γιατί τρώμε, χωρίς να πεινάμε; 

Η φυσική πείνα είναι ένας αρχέγονος αλλά αξιόπιστος τρόπος για τη ρύθμιση της πρόσληψης των τροφών. Παλαιότερα, όταν δεν υπήρχε η τεράστια προσφορά και ποικιλία τροφίμων, οι άνθρωποι κατανάλωναν το φαγητό κυρίως με βάση την σωματική πείνα, δηλαδή με σκοπό να παρέχουν στο σώμα «καύσιμα».

Όμως σήμερα, η συνεχής διαφήμιση λαχταριστών φαγητών και εδεσμάτων, η τεράστια ποικιλία ωμών και κατεψυγμένων τροφών, καθώς και ο εύκολος τρόπος μαγειρέματος, μας οδηγεί να τρώμε περισσότερο και λιγότερο υγιεινά.

Επιπλέον, το κοινωνικό, οικογενειακό και εργασιακό άγχος, καθώς και οι συχνές αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις, μπορεί να μας προκαλέσουν την επιθυμία να τρώμε ή να συνεχίζουμε το φαγητό/ποτό, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει μια φυσική ανάγκη για περισσότερο φαγητό.

Πολλές φορές  υπερκαταναλώνουμε φαγητό και όταν είμαστε χαρούμενοι, γιορτάζουμε, βρισκόμαστε σε κοινωνικές εκδηλώσεις κλπ. Ένα άλλο φαινόμενο της εποχής είναι η υπερφαγία όταν βαριόμαστε, νοιώθουμε μοναξιά, απογοήτευση, θλίψη κλπ.

Η λύση βρίσκεται στην Ενσυνείδητη Διατροφή

Η Ενσυνείδητη Διατροφή είναι η  επικέντρωση της προσοχής μας στο φαγητό, με όλη τη σκέψη μας, τη πρόθεση μας και τις αισθήσεις μας.  Επικεντρωνόμαστε στο γιατί τρώμε και πίνουμε την συγκεκριμένη στιγμή και στο πως απολαμβάνουμε την τροφή με τις 5 αισθήσεις μας, χωρίς να νοιώθουμε στέρηση και ενοχή.

Η Ολιστική Ενσυνείδητη Διατροφή  δεν απαιτεί υπεράνθρωπη συγκέντρωση, αλλά μάλλον μια δέσμευση  για εκτίμηση και σεβασμό του εαυτού μας και πάνω απ’ όλα, για την απόλαυση του φαγητού, που τρώμε κάθε μέρα.

Κάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου προτάσεις Wellness!

Δεν κατηγοριοποιεί τα φαγητά σε καλά ή κακά. Είναι ένα πρόγραμμα όπου επικρατεί η ελευθερία της επιλογής, με βάση τις ανάγκες του σώματος.

Τα Οφέλη της Ενσυνείδητης  διατροφής είναι πολλά. Καταρχάς επιτρέπετε στον εαυτό σας να συνειδητοποιήσει ότι εσείς έχετε την ελευθερία και την ευθύνη της θρέψης του εαυτού σας.

Οι επιλογές σας σέβονται το σώμα αλλά και τη δική σας εσωτερική σοφία. Χρησιμοποιείτε όλες τις αισθήσεις σας για την επιλογή ενός φαγητού που θα φάτε και θα απολαύσετε. Αναγνωρίζετε τις προτιμήσεις σας στις τροφές (μου αρέσει, δεν μου αρέσει, ουδέτερο) χωρίς κριτική και επιλέγετε ότι θα δώσει πολλά θρεπτικά στοιχεία στον οργανισμό. Τρώτε το φαγητό σας και όχι τα «άγχη και τις αγωνίες σας»

Πρόγραμμα της Ενσυνείδητης Διατροφής HolMinD®

Το πρόγραμμα HolMinD® βοηθά τις γυναίκες που έχουν επανειλημμένα επεισόδια υπερφαγίας/ λαιμαργίας. Που δεν εκφράζουν τα συναισθήματα τους και τα καταπίνουν, μαζί το φαγητό. Που δυσκολεύονται να κρατήσουν σταθερό το βάρος τους και παίρνουν γρήγορα κιλά μετά από μία δίαιτα ή έχουν μόλις τελειώσει μία δίαιτα και θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους.

Είναι η Ολιστική λύση επιλογής, γιατί σας δείχνει τον τρόπο, για να:

  1. Μειώσετε το άγχος σας για το φαγητό και να αναλάβετε την ευθύνη της διατροφής σας,
  2. Εστιάζεται Συνειδητά στις ανάγκες του σώματος σας.

Έτσι μειώνεται η υπερφαγία / λαιμαργία και χάνετε κιλά ή/και διατηρείτε σταθερά το βάρος σας.

Είναι μία ευχάριστη διαδικασία, όπου η στέρηση αντικαθίσταται με την επιλογή και η ενοχή και η αυτοτιμωρία με την αγάπη και την αποδοχή. Βελτιώνεται η σχέση με τον εαυτό σας  και το φαγητό, και τρώτε όταν πεινάτε.

Το πρόγραμμα HolMinD®, μόνο σε 5 εβδομαδιαίες συνεδρίες, σας δείχνει με απλές βιωματικές  ασκήσεις Ενσυνειδητότητας, Ηχοχαλάρωση και πρακτικές συμβουλές, πως να:

  • Συμφιλιωθείτε με τον εαυτόν σας καιβελτιώσετε την σχέση σας με το φαγητό,
  • Αναγνωρίζετε το πότε πραγματικά πεινάτε ή διψάτε και πότε η συναισθηματική πείνα, σας σπρώχνει να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες.
  • Τρώτε ποικιλία τροφών χωρίς να χρειάζεστε πάντα ιδιαίτερο διαιτολόγιο.
  • Τρώτε τόσο, ώστε να νοιώθετε πλήρεις μετά τα γεύματα και όχι φουσκωμένες (οι) ή γεμάτες(οι) τύψεις.
  • Απολαμβάνετε το φαγητό σας, με ενσυνειδητότητα, είτε είστε στο σπίτι,ή τρώτε έξω.
  • Αποδέχεστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, και αγαπάτε τον εαυτό σας χωρίς να νοιώθετε ενοχές, θυμόκαι ντροπή.

Έτσι καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες και αισθάνεστε πιο ήρεμα.

Το πρόγραμμα αυτό, δρα συμπληρωματικά ή/και παράλληλα με όλες τις δίαιτες, γιατί δείχνει τον τρόπο που αποφασίζετε να τρώτε, και να επιλέγετε το φαγητό. Δείχνει πως να τρώτε και όχι τι να τρώτε.

Η ενσυνείδητη Διατροφή είναι ένα δυνατό Ολιστικό εργαλείο για να αναλάβετε την ευθύνη της διατροφής σας και να μεταμορφώσετε την σχέση σας με το φαγητό.

Kείμενο: Κατερίνα Ραλλού Καρέλλα, Χημικός/ Σύμβουλος Ολιστικής Ευζωίας/ Σύμβουλος Ηχοπαιδαγωγικής Klik®/ Sound Therapy & Relaxation

www.olonbalance.gr (Πρόγραμμα Ενσυνείδητης Διατροφής HolMinD®)

Το πρόγραμμα HolMinD®, βοηθά συμπληρωματικά ή/και παράλληλα σε οποιαδήποτε δίαιτα ακολουθείτε, χωρίς ή με τη καθοδήγηση Διαιτολόγου/Διατροφολόγου. Δεν κάνει διάγνωση και δεν υποκαθιστά τις δίαιτες ή/και την παρακολούθηση από Επαγγελματία Υγείας ή Διαιτολόγο/Διατροφολόγο. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε υγιή υπέρβαρα άτομα και όχι σε παχύσαρκα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Ηχοθεραπεία- Ηχομασάζ: Με την δύναμη του ήχου

 

2,986 total views, 2 views today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *