1o Ολιστικό πρόγραμμα Ενσυνείδητης Διατροφής HolMinD®: Οι αρνητικές σκέψεις για το φαγητό, μας οδηγούν σε φαύλο κύκλο

Στη καθημερινότητα  πολλές φορές σκεφτόμαστε τις συνήθειες μας για τον τρόπο που τρώμε και προβάλλουμε την αγωνία μας για το πως θα χάσουμε ή θα διατηρήσουμε τα κιλά μας στο μέλλον. Συχνά αισθανόμαστε ενοχές, απογοήτευση, πικρία, λύπη και απελπισία για το μέλλον.

Οι σκέψεις αυτές μας είναι τόσο δυνατές που πολλές φορές αρχίζουμε να νιώθουμε ότι είναι η πραγματικότητα μας. Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε και πολλές φορές βρισκόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο φάσεων δίαιτας και υπερφαγίας.

Δεν απομακρυνόμαστε απλώς από την μόνη αληθινή πραγματικότητα, που είναι το εδώ και τώρα αλλά βιώνουμε επίσης την αγωνία από γεγονότα που είτε ανήκουν στο παρελθόν ή από φόβους που μπορεί να μην συμβούν ποτέ.

Έρευνες δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που αγωνιούμε και φοβόμαστε δεν συμβαίνουν ποτέ.

«Τρώμε»… τα άγχη μας και όχι το φαγητό μας

Παλαιότερα, όταν δεν υπήρχε τέτοια ποικιλία και προώθηση τροφίμων, οι άνθρωποι κατανάλωναν το φαγητό κυρίως με βάση την σωματική πείνα, δηλαδή με σκοπό να παρέχουν στο σώμα τα απαραίτητα «καύσιμα», για την λειτουργία του οργανισμού.

Όμως σήμερα, η συνεχής διαφήμιση λαχταριστών φαγητών και εδεσμάτων, η τεράστια ποικιλία τροφών, καθώς και το κοινωνικό, οικογενειακό και εργασιακό άγχος και οι συχνές αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις, μπορεί να μας οδηγούν να τρώμε ή να συνεχίζουμε το φαγητό/ποτό, χωρίς να το συνειδητοποιούμε και ανεξάρτητα από το αν υπάρχει μια φυσική ανάγκη για περισσότερο φαγητό. Πολλές φορές  υπερκαταναλώνουμε φαγητό και όταν είμαστε χαρούμενοι, αλλά το δυσάρεστο φαινόμενο της εποχής μας είναι η υπερφαγία επειδή είμαστε αγχωμένοι, βαριόμαστε, νοιώθουμε μοναξιά, απογοήτευση, θλίψη, θυμό κλπ.

Η επιλογή και τα οφέλη της Ενσυνείδητης Διατροφής

Η Ενσυνείδητη Διατροφή είναι η ολιστική προσέγγιση και λύση στον «αυτόματο» τρόπο ζωής και διατροφής. Είναι η επικέντρωση όλης της προσοχής μας στο φαγητό. Επικεντρωνόμαστε στο γιατί τρώμε και πίνουμε την συγκεκριμένη στιγμή και στο πως απολαμβάνουμε την τροφή με τις 5 αισθήσεις μας, χωρίς να νιώθουμε στέρηση και ενοχή.

Η Ολιστική Ενσυνείδητη Διατροφή δεν απαιτεί υπεράνθρωπη προσπάθεια, αλλά μάλλον μια δέσμευση για εκτίμηση και σεβασμό στις ανάγκες του εαυτού μας και πάνω απ’ όλα, για την απόλαυση του φαγητού, που τρώμε κάθε μέρα. Δεν κατηγοριοποιεί τα φαγητά σε καλά ή κακά. Είναι ένα πρόγραμμα όπου επικρατεί η ελευθερία της επιλογής, με βάση τις ανάγκες του σώματος.

Τα Οφέλη της Ενσυνείδητης  διατροφής είναι πολλά

Καταρχάς επιτρέπετε στον εαυτό σας να συνειδητοποιήσει ότι εσείς έχετε την ελευθερία και την ευθύνη της θρέψης του εαυτού σας.

Οι επιλογές σας σέβονται το σώμα αλλά και τη δική σας εσωτερική σοφία. Χρησιμοποιείτε όλες τις αισθήσεις σας για την επιλογή ενός φαγητού που θα φάτε και θα απολαύσετε.

Αναγνωρίζετε τις προτιμήσεις σας στις τροφές (μου αρέσει, δεν μου αρέσει, ουδέτερο) χωρίς κριτική και επιλέγετε ότι θα δώσει πολλά θρεπτικά στοιχεία στον οργανισμό.

Αναλάβετε την ευθύνη της διατροφής σας και μεταμορφώστε την σχέση σας με το φαγητό

Το πρόγραμμα HolMinD® βοηθά εσάς που έχετε επανειλημμένα επεισόδια υπερφαγίας/ λαιμαργίας. Που δεν θέλετε να εκφράσετε  τα συναισθήματα σας και τα καταπίνετε, όπως το φαγητό. Που δυσκολεύεστε να διατηρήσετε σταθερό το βάρος και παίρνετε εύκολα κιλά μετά από μία δίαιτα.

 

Είναι η Ολιστική λύση επιλογής, γιατί σας δείχνει τον τρόπο, για να:

  • Μειώσετε το άγχοςσας για το φαγητό και να αναλάβετε την ευθύνη της διατροφής σας.
  • Εστιάζεστε Συνειδητά στις ανάγκες του σώματος σας.
  • Να αναγνωρίζετε το γιατί τρώτε συγκεκριμένα φαγητά ανάλογα με την διάθεση σας.
  • Να συνειδητοποιείτε ποια συναισθήματα, καταστάσεις ή/και άνθρωποι σαν βοηθούν ή σαν εμποδίζουν να τρώτε σωστά και υγιεινά.
  • Να μάθετε και άλλους τρόπους που αυξάνουν τον μεταβολισμό.

Έτσι αλλάζετε συνήθειες, σταδιακά μειώνεται η υπερφαγία/λαιμαργία και χάνετε κιλά ή/και διατηρείτε σταθερά το βάρος σας.

Είναι μία ευχάριστη διαδικασία, όπου η στέρηση αντικαθίσταται με την επιλογή και η ενοχή και η αυτοτιμωρία με την αγάπη και την αποδοχή.

Kάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου προτάσεις και σεμινάρια Wellness!

Βελτιώνεται η σχέση με τον εαυτό σας  και το φαγητό και τρώτε όταν πεινάτε.

Το πρόγραμμα HolMinD®, μόνο σε 5 εβδομαδιαίες συνεδρίες, σας δείχνει με απλές βιωματικές ασκήσεις, Ηχοχαλάρωση και πρακτικές συμβουλές, πως να:

  1. Συμφιλιωθείτε με τον εαυτόν σας καιβελτιώσετε την σχέση σας με το φαγητό, χωρίς να νοιώθετε ενοχές, θυμό και ντροπή.
  2. Αναγνωρίζετε το πότε πραγματικά πεινάτε ή διψάτε και πότε η συναισθηματική πείνα, σας σπρώχνει να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες.
  3. Απολαμβάνετε το φαγητό σας, με ενσυνειδητότητα, είτε είστε στο σπίτι, ή τρώτε έξω.
  4. Αποδέχεστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, και αγαπάτε τον εαυτό σας.

Έτσι καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες και αισθάνεστε πιο ήρεμα και με περισσότερη αισιοδοξία.

Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και συμπληρωματικά ή/και παράλληλα με όλες τις δίαιτες, γιατί δείχνει τον τρόπο που αποφασίζετε να τρώτε, και να επιλέγετε το φαγητό. Δείχνει πως να τρώτε και όχι τι να τρώτε.

Kείμενο: Κατερίνα Ραλλού Καρέλλα, Χημικός/ Σύμβουλος Holistic Mindfulness/ Σύμβουλος Ηχοπαιδαγωγικής Klik®

www.olonbalance.gr (Πρόγραμμα Ενσυνείδητης Διατροφής HolMinD®)

Το πρόγραμμα HolMinD®, βοηθά συμπληρωματικά ή/και παράλληλα σε οποιαδήποτε δίαιτα ακολουθείτε, χωρίς ή με τη καθοδήγηση Διαιτολόγου/Διατροφολόγου. Δεν κάνει διάγνωση και δεν υποκαθιστά τις δίαιτες ή/και την παρακολούθηση από Επαγγελματία Υγείας ή Διαιτολόγο/Διατροφολόγο. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε υγιή υπέρβαρα άτομα και όχι σε παχύσαρκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταμορφώστε τη σχέση σας με το φαγητό -Τρώω μόνο όταν Πεινάω και Απολαμβάνω!

Ηχοθεραπεία- Ηχομασάζ: Με την δύναμη του ήχου

2,121 total views, 2 views today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *