Αισθητική μέσα από την Παραδοσιακή κινέζικη ιατρική

Αρχές της Παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής

Σύμφωνα  με την κινεζική  φιλοσοφία ο άνθρωπος (μικρόκοσμος) είναι  μία εικόνα  του Σύμπαντος (μικρόκοσμος) το οποίο αντανακλάται πάνω στον άνθρωπο. Οι γαλαξίες, οι πλανήτες, το ηλιακό σύστημα ολόκληρο, αντιστοιχούν στα διάφορα κύτταρα, ιστούς  και όργανα  συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Το ανθρώπινο  αυτό “συμπάν” βρίσκεται ανάμεσα στον ουρανό και τη Γη, και δέχεται ουράνιες  και γήινες  ενέργειες που μεταλλάσσονται αρμονικά. Παίζει το ρόλο ενός αυτορρυθμιζόμενου μετασχηματιστή  που παίρνει ενέργεια από το φυσικό περιβάλλον (Τροφές, ενέργεια, κοσμικές  ακτινοβολίες) τίς οποίες εκπέμπει προς το περιβάλλον.

Αυτό  είναι  το κλειδί της ανθρώπινης υγείας, οχι μόνο όσο αφορά  την υγεία  τού σώματος αλλά τής ψυχικής και πνευματικής υγείας.

Η ομορφιά στην κινέζικη ιατρική

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο και το ποιο παρεξηγημένο όργανο στο σώμα μας. Το δέρμα έχει μία φυσική και παθολογική λειτουργία πού συνδέεται στενά με ορισμένα εσωτερικά  όργανα.

(ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ, ΚΑΡΔΙΑ, ΣΥΚΩΤΙ, ΣΠΛΗΝΑ, ΝΕΦΡΑ, ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ, ΧΟΛΙΔΟΧΟ ΚΥΣΤΗ, ΟΥΡΟΔΟΧΟ ΚΥΣΤΗ)

Τα όργανα  συνδέονται  στην κινέζικη ιατρική  με τα κανάλια ροής ενέργεια που στην κινεζική ιατρική και στον βελονισμό ονομάζονται μεσημβρινή. Οι μεσημβρινή έχουν και μια θέση στο πρόσωπο και είναι  η ακόλουθες.

ΜΑΓΟΥΛΑ Μεσημβρινός Παχέος εντέρου , ΠΗΓΟΥΝΙ Μεσημβρινός Νεφρών, ΜΥΤΗ Μεσημβρινός Πνεύμονα ,ΜΕΤΩΠΟ Μεσημβρινός Χοληδόχου κύστης και Ουροδόχου κύστης, ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ Μεσημβρινός Στομάχου και Σπλήνα, ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΕΤΟΠΟΥ Μεσημβρινός Καρδιάς.

Σε γενικές γραμμές, οποιαδήποτε δυσαρμονία στα όργανα θα εμφανίζεται σε αυτές τις περιοχές του προσώπου πού περιγράψαμε παραπάνω.

Πρόσωπο στην Παραδοσιακή κινέζικη ιατρική

Το Πρόσωπο θεωρείτε ότι είναι σαν ένας καθρέφτης, σύμφωνα με την οποία η εσωτερική κατάσταση και ευεξία του σώματος μάς αντανακλώνται στο εξωτερικό μέσω της εικόνας πού έχουν τα πρόσωπα μάς. Είναι  σαν το σώμα μάς  να θέλει  να μας μιλήσει μέσα  από  αυτό, μας λέει τι χρειάζεται και τίς προκλήσεις πού αντιμετωπίζει.

Αισθητικός βελονισμός

Ο αισθητικός βελονισμός συνδυάζει άριστα τη σοφία της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής προκειμένου να σας βοηθήσει να φαίνεστε υγιείς και όμορφοι. Είναι η πιο αυθεντική μορφή θεραπείας αντιγήρανσης καθώς εργάζεται εσωτερικά στον οργανισμό σας ώστε να βελτιώσει την υγεία σας και παράλληλα προάγει τη σφριγηλότητα και υγεία του δέρματός σας. Τοποθετώντας μικρές βελόνες στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα ενεργοποιούμε τούς μεσημβρινούς οι οποίοι είτε αρχίζουν είτε τελειώνουν στο πρόσωπο, στην ουσία τους διεγείρει για να ισορροπήσει την ενέργειά σας. Παράλληλα θεραπεύει και τους παράγοντες εκείνους που ενοχοποιούνται για τη διαδικασία γήρανσης.

Kάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου προτάσεις,σεμινάρια Wellness και Yoga Retreats!

Ο αισθητικός βελονισμός χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, τους μαύρους κύκλους, το αφυδατωμένο δέρμα, την ακμή και της ευρυαγγείες. Επιπλέον, δημιουργεί υψηλά επίπεδα ενέργειας, και μια αίσθηση χαλάρωσης και ανανέωσης. Μπορείτε επίσης να αναμένετε κι άλλα θετικά αποτελέσματα, όπως μειωμένο στρες, βελτιωμένο ύπνο και πέψη, καθώς και μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Κείμενο: Πέτρος Βασιλείου

Είμαι ο Πέτρος Βασιλείου και ασχολούμαι με την ολιστική θεραπευτική τα τελευταία 10 χρόνια. Πρεσβεύω την λογική ότι ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα! Παρακολούθησα τη θεωρία της κινεζικής ιατρικής για ένα χρόνο, κατόπιν εκπαιδεύτηκα 2 έτη στα σημεία βελονισμού και τις παθήσεις. Έκανα την πρακτική μου στο θεραπευτήριο της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Κινέζικης ιατρικής και παράλληλα παρακολούθησα μαθήματα πάνω στην ενεργειακή υπόσταση της τροφής, στα κείμενα του Ιπποκράτη, στα κινέζικα βότανα, στα ελληνικά βότανα, στις βεντούζες καθώς και στην αισθητική δερματολογία σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Έχω ασχοληθεί με τα αιθέρια έλαια και ως προς την χρήση τους αλλά και ως προς την παραγωγή τους.
Kάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλες τις νέες δημοσιεύσεις!

819 total views, 1 views today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *