Γνώρισε τη χαλαρωτική και θεραπευτική δύναμη του ΟΜ

Ξέχασε τη φιλοσοφία και ανακάλυψε τον εαυτό σου!

Τι είναι το Ομ;

Oμ είναι ένα μάντρα ή μια ηχητική δόνηση που συλλαβίζουμε στη αρχή ή στο τέλος ενός μαθήματος γιόγκα ή κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Με Ινδουιστικές ρίζες το συγκεκριμένο μάντρα έχει χαλαρωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας.

Με την σωστή τονικότητα και επανάληψη το Ομ από μόνο του είναι μια λέξη ή μια συλλαβή με μεγάλη δύναμη στον οργανισμό μας.

Τι χρειάζεται να κάνω;

Συγχρονίζεις την αναπνοή σου με την απαγγελία του Ομ και η διαδικασία αρχίζει…Το Ομ σαν λέξη δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο. Η συλλαβή Ομ αποτελείται από τρεις ήχους: Το «α», το «ο» και το «μ». Πιο συγκεκριμένα είναι Ααααα, Οοοοο και Μμμμμμ παρατεταμένα και συνδυαστικά μαζί.

  1. Το Ααααα προφέρεται με το στόμα ανοιχτό χωρίς να χρειάζεται να εστιάσεις κάπου για να βγάλεις τον ήχο. Άνοιξε το στόμα σου και άσε τον ήχο να βγει έξω με φυσικό τρόπο. Ο ήχος Ααα συμβολίζει το συνειδητό νου και το παρόν.
  2. To Ooooo έχει το νόημα του κύκλου με το στόμα σου. Το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση, άνοιξε το στόμα στο σημείο που σχηματίζει το Ο και ο ήχος θα βγει μόνος του. Ο ήχος Οοοο συμβολίζει το υποσυνείδητο και το παρελθόν.
  3. Το Μμμμμ σε αντίθεση χρειάζεται το στόμα κλειστό για να βγει ο ήχος. Ο ήχος Μμμμ συμβολίζει το ασυνείδητο και το μέλλον.
Ποια στάση είναι ιδανική;

Κάθισε αναπαυτικά με τα μάτια κλειστά. Αν το μυαλό σου τρέχει σε πολλά και διαφορετικά πράγματα, πάρε βαθιές αναπνοές και χαλάρωσε. Ξεκίνα με τους 3 ήχους Ααααα, Οοοοο και Μμμμμ σαν ένα μουρμούρισμα. Θα πρέπει με το Αααα να νιώθεις ενέργεια στο σημείο της κοιλιάς που μετακινείται προς τη σπονδυλική σου στήλη καθώς το στόμα τείνει να κλείσει.

Επανέλαβε τους ήχους 3 φορές και παρατήρησε τι συμβαίνει. Το μυαλό σου έχει ηρεμήσει. Πώς; Γιατί; Απλά, κράτα ότι έχει ευεργετική εφαρμογή στον οργανισμό σου.

Στην ουσία το Ομ γίνεται στο διαλογισμό ή στη γιόγκα γιατί μας επιτρέπει να ενώσουμε μια εμπειρία σύνδεσης, αγάπης και ενότητας.

Ανακάλυψε τα οφέλη της γιόγκα και του διαλογισμού στην καθημερινή σου ζωή.

1,627 total views, 1 views today

Please follow and like us:
error15
fb-share-icon20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *