Mindfit: Μην αφήνετε τις αρνητικές σκέψεις να σας εμποδίσουν να γυμναστείτε!

Πως μιλάτε στον εαυτό σας όταν πρόκειται να γυμναστείτε; Η δύναμη της τεχνικής του θετικού αυτο-διαλόγου έχει επίδραση στον ψυχισμό σας ακόμη και κατά τη διάρκεια των ωρών που θα αφιερώσετε για να γυμναστείτε.

Δυστυχώς συχνά μιλάμε με τέτοιο αυστηρό και άσχημο τρόπο στον εαυτό μας κάτι το οποίο δεν θα συνέβαινε ποτέ αν μιλούσαμε με έναν φίλο μας επαληθεύοντας το «Αν μιλούσες στους φίλους σου όπως μιλάς στο σώμα σου, δεν θα είχε μείνει κανείς από αυτούς» (M.Hutchins).

Παραδείγματα αρνητικού αυτο-διάλογου οφείλετε να τα μετατρέπετε σε θετικές δηλώσεις παρακίνησης χωρίς να επιτρέπετε σε αρνητικές σκέψεις να επηρεάζουν τη θετική σας στάση για ζωή.

Έτσι εξηγείται γιατί για παράδειγμα κορυφαίοι αθλητές λένε πολλές φορές στον εαυτό τους  «Πρέπει να μιλάω στον εαυτό μου πιο θετικά».

Γιατί; Ο αρνητικός αυτο-διάλογος αποσπά τους αθλητές και κυρίως βλάπτει την αυτοπεποίθησή τους. Επιπλέον, πλήττει και όσους βρίσκονται γύρω τους, γιατί ένα αρνητικό περιβάλλον, επηρεάζει όλους όσους βρίσκονται μέσα σ’ αυτό.

Αξίζει να έχουμε κατά νου, ότι ένας αρνητικός αυτο-διάλογος συχνά αποτελεί μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3+1 Self-Care εφαρμογές ευεξίας που χρειάζεσαι αυτήν τη στιγμή

Κάθε σκέψη είναι ένας εσωτερικός διάλογος, μια συζήτηση με τον εαυτό σας. Η τεχνική του αυτο-διαλόγου αφορά τη συνειδητή αυτή συνομιλία. Οι σκέψεις αυτές μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή σας σε όλους τους τομείς θετικά ή αρνητικά, ανάλογα με το περιεχόμενό τους.

Με την εξάσκηση αυτο-διαλόγου μαθαίνετε πως να κατευθύνετε τις σκέψεις, ώστε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, αντί για το «Θα χάσω το απογευματινό Zumba class» θα ήταν καλό να πειτε στον εαυτό σας «Έχω γεμίσει τη μέρα μου με πολλά πράγματα, μπορώ να προσφέρω λίγο χρόνο και σε εμένα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Pink Yoga: Δύο μαθήματα Yoga, ένας καλός σκοπός

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να μετατρέψετε τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές σε μία στιγμή. Ωστόσο, από τη στιγμή που έχετε εντοπίσει τις μορφές αρνητικού αυτο-διαλόγου που χρησιμοποιείτε για τον εαυτό σας, έχετε ήδη κάνει ένα σπουδαίο βήμα.

Το Mindfit είναι μια εφαρμογή –συμβατή σε iPhone- που συμβάλει στο να αλλάξετε σκεπτικό και να μειώσετε τις αρνητικές σκέψεις έχοντας συνειδητοποιήσει τα θετικά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας αυτή τη στιγμή.

Χρησιμοποιώντας δοκιμασμένες μεθόδους και τεχνικές, θα οδηγηθείτε σε μια καλύτερη ζωή – είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση του άγχους που αντιμετωπίζετε είτε για να βελτιώσετε την αυτοεκτίμησή σας και την αίσθηση του επιτεύγματος.

Το Mindfit βοηθά τους χρήστες να συνειδητοποιούν τα θέματα που χρειάζονται ενίσχυση και να αποκτήσουν μια εικόνα για το τι τους εμποδίζει να αλλάξουν την κατάστασή τους, εν μέρει με το να αντιληφθούν πώς αντιδρούν όταν αντιμετωπίζουν μια πρόκληση.

Γνωρίζουμε από την εμπειρία ότι η αλλαγή περιλαμβάνει σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία μας για αυτό και το Mindfit προσφέρει διαφορετικά εργαλεία και τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν όταν προκύψουν προκλήσεις.

Το Mindfit έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσομοιώνει μερικά από τα θέματα και τις τεχνικές που θα χρησιμοποιήσει ένας θεραπευτής στην πρώτη του συνάντηση με το άτομο που ζητά βοήθεια.

Kάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου προτάσεις,σεμινάρια Wellness και Yoga Retreats!

Το εργαλείο εμπνέεται από καλά αναγνωρισμένες θεραπείες όπως η γνωστική θεραπεία, η θετική ψυχολογία και το EMDR, αλλά και από τις γενικότερες τεχνικές επικοινωνίας και θεραπείας που χρησιμοποιούνται στην ψυχολογία.

Κατά τη διαδικασία των αλλαγών, είναι συχνά εύκολο να ξεχάσετε όλα τα μικρά πράγματα που έχετε επιτύχει στην πορεία προς το μεγάλο σας στόχο.

Η έρευνα δείχνει ότι η ευγνωμοσύνη είναι καλό για την υγεία σας, προάγει την ευημερία, αυξάνει την ευτυχία και μειώνει την κατάθλιψη. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους έχει αναπτυχθεί το Mindfit.

Kάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλες τις νέες δημοσιεύσεις!

861 total views, 1 views today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *