Sound bathing: Ο νέος δρόμος προς το ζεν

Η εμβάπτιση σε ένα λουτρό ήχου είναι μία προφορική εμπειρία μασάζ, που έχει βαθιές ρίζες στις πνευματικές παραδόσεις, αλλά που μόνο πρόσφατα έχει συμπεριληφθεί στις σύγχρονες δραστηριότητες που οδηγούν στην ευεξία.

Όσοι εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο,  η οποία σε καμία περίπτωση δεν συμπεριλαμβάνει νερό, ισχυρίζονται ότι μπορεί να μειώσει το στρες, να απελευθερώσει τη συναισθηματική φόρτιση και να προκαλέσει πολύπλευρη θεραπεία.

Κάποιοι εμβαπτιζόμενοι αναφέρουν μέχρι και κάποιες εξωσωματικές εμπειρίες. Η εμβάπτιση σε ένα λουτρό ήχου, υπόσχεται να κάνει το άτομο να νιώσει πνευματικά και σωματικά καλύτερα, χωρίς όμως να επεμβαίνει ή να αλλάζει οποιαδήποτε συνήθεια που αφορά διατροφή, άσκηση, ύπνο ή ότι άλλο.

Πως εφαρμόζεται όμως ένα λουτρό ήχου;

Άσε την ψυχή σου να βιώσει ένα λουτρό ήχου! Με θιβετιανά ή Ιμαλαιανά μεταλλικά μπολ, που δημιουργούν ήχους , φλάουτα, κρουστά που παράγουν ήχους, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν ουσιαστική χαλάρωση, να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και στην ολιστική θεραπεία.

Γιατί, όμως, η εμβάπτιση σε ένα λουτρό ήχου είναι ο νέος δρόμος για το zen;

Διαβάσαμε τις μελέτες, ακούσαμε τις εμπειρίες, κατεβάσαμε τις σχετικές εφαρμογές και μελετήσαμε τα πρόσωπα των αφοσιωμένων δασκάλων.

Αλλά για όλους εμάς που είμαστε παντρεμένοι με τα πληκτρολόγια και τα τηλέφωνα μας, το να μπούμε σε μία κατάσταση και να αδειάσουμε το μυαλό μας, είναι εύκολο στα λόγια αλλά δύσκολο στην πράξη.

Και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος, που μία πρώτη ‘’επιδρομή’’ σε κέντρα που παρέχουν αυτή την εμπειρία έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Πλημμυρισμένοι από ηχητικά τοπία, από ήχους gong, ηχητικά κύπελλα, κλπ, μπορεί να οδηγηθούμε να βιώσουμε μια εμπειρία διαλογισμού με τον πιο σύντομο δρόμο ή ακόμα και να περάσουμε σε υψηλά επίπεδα.

Ευτυχώς, η πρακτική αυτή κερδίζει έδαφος συνεχώς στους κύκλους της ευεξίας, είτε σε συνεδρίες σε studio yoga, είτε σε κομψά spa σε όλο των κόσμο.

7 tips πριν μια εμβάπτιση σε ένα λουτρό ήχου
  • Σκεφτείτε τον εαυτό σας σε μια χαλαρή οριζόντια θέση
  • Να έχετε μαζί σας το δικό σας σωματάκι, κουβέρτα καθώς και μαξιλαράκι ματιών
  • Να είστε δεκτικοί και ανοιχτοί σε μια οικεία εμπειρία
  • Μπορεί να αισθανθείτε σαν να θέλετε να γελάσετε ή να κλάψετε
  • Ετοιμαστείτε να χαλαρώσετε
  • Θα νιώσετε τον ήχο στο σώμα σας
  • Μπορεί και να αποκοιμηθείτε
  • Με ήρεμους και χαλαρούς τόνους επαναφέρετε τον εαυτό σας στην προηγούμενη κατάσταση, χωρίς πίεση να γυρίσετε σε έντονους ρυθμούς.

 

1,825 total views, 2 views today

Mia Evgeniadou

Mia Evgeniadou

Η Μία Ευγενιάδου είναι Μηχανικός Κλωστοϋφαντουργίας με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εξειδικευτεί στον τομέα της Μόδας δημιουργώντας το Showroom10, το πρώτο showroom μόνο με Έλληνες σχεδιαστές -τους οποίους οδηγεί στην επιτυχία έχοντας ως κριτήριο την εμπορικότητα και τη γνησιότητα του κάθε brand. Το ευ ζην και η καλή φυσική κατάσταση ήταν και είναι το μεγαλύτερο πάθος της. Πιστεύει πως το πιο δυνατό fashion trend είναι να είσαι καλά, ισορροπημένος, δυνατός, διαφορετικός και να «θαυμάζεις» τον εαυτό σου με το να είσαι αυτό-παρακινούμενος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *