Τι να κάνετε αν το παιδί σας θέλει να πάει μπαλέτο;

Πολλά παιδιά σε μικρή ακόμα ηλικία ζητάνε από τους γονείς τους να αρχίσουν κάποιο είδος χορού, που συνήθως άκουσαν από κάποιο άλλο παιδάκι ή είδαν στην τηλεόραση.  Το καθημερινό πρόγραμμα όμως των παιδιών μας, στις μέρες μας είναι αρκετά πιεσμένο και αρκετοί γονείς αναρωτιούνται αν θα πρέπει να προσθέσουν και αυτό στην καθημερινότητα τους.

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τα οφέλη του χορού στην σωματική ανάπτυξη ενός παιδιού. Αποτελεί ένα διασκεδαστικό μέσο γυμναστικής, που μέσα από τη μουσική έχει πολλά οφέλη στη σωστή σωματική ανάπτυξη και εκγύμναση του.

Όμως ο χορός έχει και πολλά ακόμα οφέλη στην ανάπτυξή τους. Αρχικά με οποιοδήποτε είδος χορού τα παιδιά διδάσκονται τη συνεργασία για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Μαθαίνουν δηλαδή να βοηθούν το ένα το άλλο και να βάζουν στην άκρη δικές τους τυχόν προσωπικές βλέψεις αφού ο στόχος είναι ένα καλό ομαδικό αποτέλεσμα. Επίσης με αυτή τη διαδικασία, κοινωνικοποιούνται και αποκτούν καινούργιους φίλους. Μέσα από την κοινή προσπάθεια, δημιουργούνται ισχυρές φιλίες που θα βοηθήσουν το παιδί, να κάνει στην άκρη αισθήματα ανταγωνισμού και να προάγει το συναγωνισμό και τον σεβασμό στους άλλους.

Ανοιξιάτικο Forest Yoga Retreat: Ακολούθησε το δάσος! 5-7 Απριλίου 2019

Ένα άλλο όφελος είναι ότι ο χορός αποτελεί έκφραση συναισθημάτων, θετικών ή αρνητικών. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ή των προβών, το παιδί μαθαίνει να εκφράζει τα συναισθήματά του μέσω των κινήσεών του και όχι των λέξεων καθώς και να εκτονώνει το άγχος του σε κάτι που του προκαλεί ευχαρίστηση.

Kάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου προτάσεις,σεμινάρια Wellness και Yoga Retreats!

Τα παιδιά μαθαίνουν να συγκεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο έργο, χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους. Εξίσου σημαντικό είναι επίσης ότι στην προσπάθειά τους να μάθουν σωστά τις ασκήσεις τους, βελτιώνεται και η μνήμη τους. Τέλος, με τη βοήθεια του χορού ένα παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό του και μαθαίνει να ακολουθεί κανόνες και να προσαρμόζεται σε αυτούς.

Ο χορός, λοιπόν, δεν αποτελεί μόνο ένα τρόπο γυμναστικής που απλά στοχεύει στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας. Με τη μορφή ψυχαγωγίας που προσφέρει, συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας τους και στην ενθάρρυνσή τους να αγαπήσουν περισσότερο τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Κείμενο: Άννα Μπουτόλα

Kάνε εγγραφή στο μηνιαίο Newsletter μας για να λαμβάνεις στο inbox σου προτάσεις,σεμινάρια Wellness και Yoga Retreats!

694 total views, 1 views today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *