Yoga House: Κarma Yoga για την Κιβωτό του Κόσμου

Από όλα τα μονοπάτια της πνευματικής απελευθέρωσης η Κάρμα γιόγκα είναι το μονοπάτι μίας μη εγωιστικής δράσης με προορισμό την τελειότητα.

Μας διδάσκει ότι ένας πνευματικός αναζητητής θα πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τη φυσική τάξη των πραγμάτων χωρίς  να παραβιάζει τους νόμους της φύσης και χωρίς να είναι προσκολλημένος στους καρπούς των προσωπικών του επιδιώξεων. Η Karma yoga είναι κατά κάποιο τρόπο στάση ζωής και σχολή για όσους την ακολουθούν χωρίς τελική αποφοίτηση.

Μία καλή πράξη όπως θα έλεγαν, η οποία ξεκινάει από ένα πρόσωπο και ευνοεί το επόμενο λειτουργεί με έναν κύκλο ο οποίος κλείνει όταν αυτή η πράξη επιστρέφει στον αρχικό αποστολέα: ‘’Pay It Forward People’’. Δεν ξέρω μάλιστα αν έχετε δεί ποτέ την εκπλητική ταινία με τον ομώνυμο τίτλο.

Ο κύκλος της ζωής δονούμενος από μία Karma yoga. Όλες μας οι πράξεις, ακόμα και οι σκέψεις που περιβάλλονται από θετική, μεταδοτική ενέργεια μόνο ευεργετικές μπορούν να αποβούν για τους αποδέκτες τους.

Το πιο σημαντικό όφελος όμως είναι ότι ο αποστολέας ή αλλιώς ο ευεργέτης από τον οποίο ξεκινάει μια τέτοια ενέργεια είναι πολύ περισσότερο ευνοημένος γιατί θα εισπράξει ένα σύνολο θετικών ενεργειών ή αλλιώς δονήσεών οι οποίες θα λειτουργήσουν αθροιστικά και ευεργετικά στον ίδιο.

Η εμπειρία δε των πράξεων και της ανταποδοτικότητας τους είναι ανεκτίμητη για τον αναζητητή!

Μέσα από μία τέτοια δράση μπορεί να διευρυνθεί πνευματικά. Αποτελεί δε, σημαντικό κομμάτι μιας ευρύτερης ενέργειας η οποία μας συνδέει μεταξύ μας και με τον κόσμο και με σωστό συντονισμό μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σημαντικές αλλαγές.

Με αισθήσεις σε εγρήγορση, χρειάζεται όλοι οι δέκτες μας να είναι έτοιμοι να δώσουν και να λάβουν. Οι ευκαιρίες παρουσιάζονται συνέχεια και πρέπει απλά να τις αντιλαμβανόμαστε.

Ακολουθώντας αυτό το μονοπάτι της αυτό-βελτίωσης και της συνεχούς ανατροφοδότησης ο ευεργέτης γίνεται πραγματικός φάρος θετικής ενέργειας και αυτό γίνεται αντιληπτό και από τον ίδιο αλλά και από τους άλλους. Τα επιτεύγματα δε μίας τέτοιας εξέλιξης μπορεί να είναι εξαιρετικά.

Το Yoga House studio δημιουργεί τέτοιους κύκλους Θετικών δονήσεων παράλληλα με τις πρακτικές του.

Ένας τέτοιος κύκλος είναι το μάθημα Κarma Yoga των 10:00-11:30 κάθε Τετάρτη, το οποίο γίνεται με δωρεάν προσφορά συμμετοχής από τους μαθητές και όλα τα χρήματα προσφέρονται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς εδώ και αρκετό καιρό και μάλιστα τα έσοδα διατίθενται από το μήνα Νοέμβριο στην Κιβωτό του Κόσμου.

Σας παροτρύνουμε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Yoga House studio και να ενημερωθείτε για το μάθημα της Τετάρτης αλλά και για τις υπόλοιπες πρακτικές του.

Το FASHION WELLNESS επικροτεί τέτοιες ενέργειες γιατί καθρεφτίζουν την ίδια μας  τη φιλοσοφία η οποία βασίζεται στο να μοιράζεσαι απλόχερα γνώσεις, ιδέες, προτάσεις, δραστηριότητες, να συμμετέχεις, να γίνεσαι δημιουργικός, να κρατάς τη διαφορετικότητά σου ενώ είσαι μέλος μίας δυνατής ομάδας, να μοιράζεσαι την αγάπη για ό,τι κάνεις και να παροτρύνεις τους γύρω σου με το παράδειγμα σου.

Both and more people!

1,357 total views, 1 views today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *